AKTUELNO

Odbornica SNS u Skupstini grada Beograda Draginja Vlk porucila je danas, u razgovoru sa komsijama na Vracaru, da je SNS podrzala inicijativu gradana i spreceno je da deo parka na uglu ulica Tomasa Jeza i Pozarevacke postane privatno vlasnistvo i kritikovala poteze bivseg gradonacelnika Dragana Đilasa.

Navela je da je program Đilasa, za koga kaze da je najgori gradonacelnik u istoriji Beograda, samo otimanje od gradana. Vlk je istakla da je Dragan Djilas, sa svojim "lokalnim jurisnicima" Kuzmanovicem i Taticem, otudio deo javne povrsine, i parkic koji se nalazi na uglu ulica Tomasa Jeza i Pozarevacke dao privatnom vlasniku tako sto je, navodi, ponistio eksproprijaciju iz 1972. godine i otvorio put da deo parka postane privatno vlasnistvo.

- Inicijativu gradana podrzala je SNS i spreceno je otudenje parkica koji je tu vise od 70 godina. Podseticu vas takode, da ovo nije jedini primer Đilasovog otimanja u ovom kraju. Naime, u javnoj garazi u Pozarevackoj ulici Dragan Đilas je zatvorio protivpozarni put i od jednog parking mesta napravi cetiri za svoje luksuzne automobile - rekla je Vlk.

Publicista Miloje Popović, koji zivi na Vračaru, zahvalio je odbornici Draginji Vlk i SNS jer su, kaže, imali sluha i sprecili "urbani zločin" bivše vlasti na Vracaru, kao i to da pojedinci "koji su hteli da imaju novac na svom racunu i da se provode na nekim jahtama uzurpiraju vise od 500 gradana".

Popović je naglasio da gradani zasluzuju da uzivaju u parkicu, za koji je rekao da je ekoloska oaza.

#SNS

'