AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Marjanom Šarecom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Premijeru Slovenije priređen je svečani doček ispred Palate Srbija, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nakon toga, usledio je tet-a-tet sastanak dva premijera, a zatim i razgovor delegacija dveju zemalja, kojem prisustvuju prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ambasadori Slovenije i Srbije – Iztok Jarc i Zorana Vlatković, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Osim evrointegracija i ekonomske saradnje, jedna od tema razgovora biće i održavanje zajedničke sednice vlada Slovenije i Srbije. Predviđeno je da se Brnabić i Šarec nakon razgovora obrate medijima.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijera Slovenije je sinoć na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić. Šarec će se tokom posete Beogradu sastati i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković.

#Ana Brnabić

#Marjan Šarec

'