AKTUELNO

Vesić je reagovao na zahtev Božovića da se zakaže hitna sednica Skupštine grada Beograda.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da nema nesreće u Srbiji koju DS i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Balša Božović ne pokušavaju da iskoriste za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Vesić je reagovao na zahtev Božovića da se zakaže hitna sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi se raspravljalo o bezbednosnoj situaciji u glavnom gradu, ističući da je licemerno da o kriminalu pričaju DS i Božović.

- Nije mi drago što ću ovo reći, ali ne postoji nesreća koja se desi u Srbiji koju Balša Božović i njegova DS ne pokušavaju da iskoriste za prikupljanje jeftinih političkih poena - naveo je Vesić.

Kako je dodao, to je tako "kada nemate politiku i kada svoje aktivnosti planirate na osnovu toga čime se bave mediji".

- Kada dotrčite pred kamere, odglumite zabrinutost za bezbednost građana, a potom se odšetate do svog kafića i bezbedno ispijate kafu i postavljate statuse po društvenim mrežama - to se zove estradno bavljenje politikom - ukazao je Vesić.

On je podvukao da je "licemerano da o kriminalu pričaju DS i Božović" i dodao da je, dok je Srbiju vodio predsednik te iste stranke "i Božovićev kum Boris Tadić", jedan od najorganizovanijih narko kartela u svetu upravljao gotovo celokupnom srpskom privredom, tako što je privatizovao, ''pobeđivao'' na tenderima, dobijao kredite od državnih banaka koje nije vraćao i odlučivao ko može da dobije poslove.

- Napali ste taj kartel tek kada vas je čitava međunarodna zajednica zapitala: "Šta bre radite u Srbiji?" - dodao je gradski menadžer.

On je upitao i da li treba da ih podseća na pljačku državnih banaka koju su, ističe, izvele kompanije bliske DS i od kojih skoro nijedna nije vratila kredit koji je uzela, ili kako je opljačkan državni fond za razvoj.

- Zašto se tada Božović nije setio da saziva hitne sednice bilo koje skupštine i zašto tada nije kukao kako je država ugrožena nego je sedeo u svom kafiću, ispijao sokić i uživao u vlasti - upitao je Vesić.

Gradski menadžer je istakao da grad Beograd svakodnevno pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova da ojača svoje kapacitete kako bi građani bili bezbedniji i u tom smislu naznačio da je upravo u toku konkurs za dodelu više od 150 stanova beogradskim policajcima, što se nije desilo decenijama unazad.

- Zajedno sa policijom gradimo novu vatrogasnu stanicu, a pomažemo našu policiju nabavljanjem vozila i opreme. Obaveza svih nas je da učinimo sve da pomognemo policiji da naš grad bude bezbedniji, a ne da je napadamo. To ni Božović, ni njegova stranka nikada neće naučiti - zaključio je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#Skupština

'