AKTUELNO

Hrvatska politika prema Srbima i Srbiji je mešavina prljave savesti i kompleksa, ocenio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući intervju hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Zato Kolinda Grabar Kitarović Paveliću zamera što je predao Dalmaciju Italiji, ali mu ne zamera što je poklao 20.000 srpske dece. Kao Pavelićev poštovalac Kolinda Grabar Kitarović govori o velikosrpskoj agresiji ne objašnjavajući kako to da su proterali ili pobili 250.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti - izjavio je Vulin.

On je istakao da se Kolinda Grabar Kitarović izvinjava kada vidi srpsku čokoladicu, ali se ne izvinjava za pobijenu srpsku decu.

- Kolinda Grabar Kitarović od Vučića nije dobila ono što je želela, poslušnog i uplašenog Srbina. Istina koju je Vučić izgovorio učinila je da iz nje progovore i strah i kompleks. Ona nije ozbiljan političar i sa njom i ne treba ozbiljno razgovarati. Bolje joj stoji kada peva pijana nego kada prepričava razgovore - rekao je Vulin, saopštilo je resorno ministarstvo.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u intervjuu za HRT, povodom nedavnih napada na Srbe u Đevrskama i Uzdolju kod Knina, da osuđuje i da će uvek osuđivati nasilje, ali i "da se ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalifikovati, a priori kao etnički incident, odnosno etnički motivisano nasilje".

#Aleksandar Vulin

'