AKTUELNO

Srbiju meseci dele od redovnih parlamentarnih izbora, međutim deo opozicje i dalje razmišlja da li bi njihov bojkot bio pravi izbor za njih.

Predrag Jeremić, urednik portala "Embargo" za Novo jutro kaže da bi navodni bojkot opozcije znači zapravo pririvanje činjenice da su i sami opozicionari svesni da vlast na demokratski način ne mogu da dobiju.

- I ja ne bih išao na izbore, a da znam da neću da dođem do cenzusa. To postaje izbiljna politička humoreska, jer čim neko ne želi na izbore znači da on nema argumente da ih dobije pa želi na vlast na drugačij način. Narod ih neće, a oni hoće vlast – kazao je Jeremić u Novom jutru.

On je podsetio da je 5. oktobra narod sa vlasti srušio dotadašnji režim, ali nije birao ko će da dođe na vlast.

- Oni žele sada po toj istoj matrici da dođu na vlast – ocenjuje Jeremić.

Darko Zlojutro, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika portala "Espreso" slaže se sa činjenicom da opozicja ne može da pređe census na izborima.

- Oni su čuli od Mekalistera da bojkot nije rešenje, ali oni ne znaju šta žele. Upleli su se u svoje laži. Pravi je cirsku, i pravi haos – smatra Zlojutro.

Jeremić smatra da opozija treba da ovo vreme do izbora iskoristi da privoli narod da glasa za njih.

- Problem je u ljudima, na sceni su private partije, partije pojedinaca. Čvrsto se drže toga i pokušavaju da privole narod da glasa za njih, ali od tog posla nema ništa – oceno je Jeremić.

#Opozicija

'