AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je danas, povodom tvita Marinike Tepić iz Stranke slobode i pravde, koja je objavila informacije o rastu prihoda firmi Dragana Djilasa, da Djilasovi prihodi moraju da se porede od 2003.godine, navodeći da je predsednik ŠP preko Tepić "pokušao da prevari javnost'.

Prokomentarisao je da je Djilasu trebalo mnogo vremena da, kako kaže, smisli odgovor na dokaze da su kompanije u njegovom vlasništvu imale, dok je bio vlast, promet od 619 mliiona evra.

- Naravno, sam nije smeo ništa da kaže, pa je podmetnuo Tepić. Djilas je preko nje pokušao da prevari javnost poredivši rast poslovnih prihoda Dajrekt Medije u periodu između 2004 i 2005 godine u vreme kada je već uveliko član DS i direktor Kancelarije tadašnjeg predsednika, Borisa Tadića, odnosno državni funkcioner - rekao je Vesić.

To je, po Vesićevoj oceni, odbrana u stilu "ne pitaj me za prvi milion", jer, kako kaže, Đilasovi prihodi moraju da se porede od 2003. godine, poslednje godine u kojoj nije bio državni funkcioner pre nego što je "počeo da hara Srbijom i da je pljačka".

- Rast poslovnih prihoda četiri kompanije Dragana Đilasa od 2003. godine, kada nije aktivan u politici, u odnosu na 2004 godinu kada postaje državni funkcioner je 43 037 odsto. Kompanije Dragana Djilasa su imale ukupan prihod 2003. godine 4,771,000 dinara a kako sam preko Tepićke tvrdi 2004. godine 2,058,050,000 dinara", naveo je on.

Vesić kaže da nisu tačne tvrdnje Tepić da je PDV uveden 1. januara 2006. godine već je, dodaje, uveden 1. januara 2005. godine.

- I nema nikakav uticaj na poslovne prihode u završnim računima. Toliko o tome kakvim se lažima služi opozicija", rekao je Vesić. On je ocenio da to pokazuje da "mržnja opozicije prema predsedniku Aleksandru Vučiću nema granice - rekavši da je to njihova jedina politika i jedino što imaju da ponude građanima, te da zato za Djilasa niko i ne glasa.

Tepić je na tviteru napisala: Razmere Vučićevih laži, a i zlog uma: Ponavljanje da je firmi D. Djilasa kada je ušao u politiku 2004. godine prihod porastao 13.330 odsto. A tačan podatak sudskog veštaka je da je firma porasla 18 odsto u dinarima, a devet odsto u evrima, jer se 01.01. 2006. godine uvodi PDV i menja način prijave prihoda s neto na bruto.

#Goran Vesić

'