AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je danas novčano policijske službenike Uprave kriminalističke policije koji su došli do operativnih informacija na osnovu kojih je španska policija u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenila 800 kilograma kokaina.

- Drago mi je da su naši operativci bili ti koji su došli do ključnih informacija i podelili ih sa španskim kolegama, nakon čega je realizovana ova veoma važna akcija, čime je sprečeno da kokain dođe na naše ulice, na ulice drugih država Evrope i da taj novac bude upotrebljen za jačanje mafijaške hobotnice bilo gde u svetu - istakao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je ta akcija nastavak dobre međunarodne saradnje, ali i rezultat petogodišnjeg intenzivnog rada kriminalističke policije, koja svake godine beleži sve veće zaplene narkotika, saopštio je MUP.

- Važno je da ovakvi izuzetni rezultati i dalje budu ideja vodilja čitave policije, da imamo snažne zaplene droge, da sklanjamo narko-dilere sa ulica, da naša deca budu bezbedna i da stalno pokazujemo da smo posvećeni borbi protiv narko-dilera, ma gde se oni nalazili - naglasio je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Istakavši da je posebno ponosan na ovu akciju, jer je borba protiv narkotika jedan od prioriteta koji je zacrtao još 2014. godine, Stefanović je poručio da pripadnici Uprave kriminalističke policije imaju njegovu snažnu podršku, podršku direktora policije i celog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U zajedničkoj akciji MUP i policija Španije i Velike Britanije, a u koordinaciji sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal, u Atlantskom okeanu u blizini Azorskih ostrva zaplenjeno je 800 kilograma kokaina, izuzetne čistoće čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 50 miliona evra.

Španska policija uhapsila je državljanina Meksika E.A.A.C (1995), državljanina Rusije S.R. (1971) i srpskog državljanina V.F. (1975), dok su istovremeno u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni M.Đ. (1953) i D.Đ. (1980), obojica iz Šida, a za jednim licem je raspisana potraga.

#Nebojša Stefanović

'