AKTUELNO

Predsedništvo SNS u obilasku je tri opštinska odbora stranke u Mačvanskom okrugu; Koceljeca, Vladimirci i Bogatić. Kako kaže potpredsednik SNS i prvi čovek Novog Sada, Miloš Vučević, teme o kojima će se pričati jesu ključne poruke sa sednice GO održane u nedelju, 1. septembra.

- Pričaćemo o pripremama za naredne stranačke aktivnosti, od protokolarnih i svečanih, jer se bliži obelažavanje 11 godina stranke, do radnih i suštinskih, tj priprema za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, kaže Vučević i dodaje da stranku čeka i kongres, odnosno unutarstranački izbori.

- Ključna poruka svima jeste da se pripreme za aktivnosti koje im predstoje, bez obzira da li će deo opozicije imati hrabrosti da izađe na izbore. SNS mora maksimalno da opravda očekivanja, i u smislu predstavljanja rezultata, ali iznad svega tu je priprema projekata i programa za naredni period, ističe Miloš Vučević. Kako kaže, svi opštinski odbori imaće zadatak da do 10. Oktobra dostave predloge programa za njihove opštine za naredne 4 godine, i isto tako da dostave kriterijume prema kojima će praviti lokalne liste.

Foto: Pink.rs.

- Ovde ne mislim na dostavu lista, već na metodologiju i kriterijum kojim će se opštinski odbori voditi pred pravljenje odborničkih i lokalnih lista, napominje on.

Cilj je, kako kaže Vučević, da se uvede što više novih ljudi u svim opštinskim odborima, jer je to neophodno za vitalnost stranke.

- Dati šansu novim ljudima, da ne ostane sve zatvoren krug, jeste glavni razlog zašto sam danas tu sa ljudima iz Izvršnog odbora i Predsedništva, zaključuje potpredsednik SNS-a.

#Miloš Vučević

'