AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zaposlenost u Nišu u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući novim investicijama, značajno povećana i da je prosečna plata u Nišu danas za 14.000 dinara veća nego što je bila 2012. godine.

-Svedoci smo već nekoliko godina velikih investicija u Nišu, naročito nakon ogromnog zalaganja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je faktički još kao predsednik Vlade pokrenuo novi ciklus investicija dovođenjem pet velikih kompanija koje su otvorile radna mesta u ovom gradu i koji je uspeo snažnim radom i delovanjem da poveća broj zaposlenih za gotovo 20.000 ljudi - rekao je Stefanović nakon razgovara sa rukovodstvom Grada Niša.

Prema rečima potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića, pored investicija Vlade u izgradnju komunalne i lokalne infrastrukture i Grad Niš, zahvaljujući značajno većem budžetu, građanima obezbeđuje bolje uslove za život.

Stefanović je dodao da se radi i na otvaranju novih radnih mesta u malim i srednjim preduzećima u vlasništvu naših državljana.

Foto: MUP Republike Srbije

-Investicije poput izgradnje novog Kliničkog centra, fabrika, izgradnje komunalne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i u seoskim područjima, radovi na putevima koji kreću već sutra i novi projekti omogućiće kvalitetniji i bolji život za građane Niša i čitavog ovog okruga - rekao je Stefanović. Prema njegovim rečima, povećanje plata u javnom sektoru i povećanje penzija, koje će uslediti već tokom ove godine, samo su deo mera koje Vlada Srbije i predsednik Republike zajednički realizuju i predstavljaju ispunjenje dela obećanja građanima o kvalitetnijem životu.

-Očekujem da će i lokalna samouprava pratiti aktivnosti Vlade. Odgovornom politikom Grad Niš uspeo je da stabilizuje javne finansije i vrati deo dugova koje je ostavilo prethodno rukovodstvo. Na takav način Grad će moći da taj novac iz budžeta, koji iznosi gotovo devet milijardi dinara, investira u komunalne radove, uređenje trga, tvrđave i svega onoga što građani Niša očekuju - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Republike Srbije

Stefanović je tokom današnje posete Nišu obišao i Policijsku upravu i razgovarao sa policijskim službenicima o bezbednosnoj situaciji u gradu, a istakao je i da će ova uprava biti podmlađena novim kadrom i da će dobiti 50 novih policajca koji privode kraju obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa investicijama. Hoćemo da policijski službenici imaju najbolje uslove za rad, imaće nova vozila, nove uniforme, kao što danas imaju neuporedivo više nego što su imali ranije - rekao je Stefanović i dodao da će i vatrogasci dobiti nova vozila i interventne uniforme.

Ministar je istakao da od policijskih službenika očekuje još više rada i zalaganja, posebno u borbi protiv narkotrafikinga i dodao da će policija u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviti da se bori da građani Niša i čitavog okruga osećaju veću bezbednost i iskrenu brigu za svakog čoveka.

#Nebojša Stefanović

'