AKTUELNO

Pobeda fudbalske reprezentacije Srbije nad Luksemburgom je najbolji završetak moje posete toj zemlji, rekla je predsednica vlade Ana Brnabić posle utakmice koju je Srbija dobila rezultatom 3:1.

- Čestitam našim fudbalerima i čitavom timu na trudu! Čestitke i fudbalerima prijateljskog Luksemburga na hrabroj borbi - rekla je Brnabić.

Premijerka je kvalifikacionu utakmicu za evropsko prvenstvo 2020. pratila sa predsednikom vlade Luksemburga Gzavijeom Betelom. Nakon što je sudija svirao kraj, premijeri su sišli na teren i pozdravili se sa navijačima. Na stadionu "Žozi Bartel" bilo je i više stotina srpskih navijača.

Premijeri, koji su nosili šalove u bojama svoje reprezentacije, su se pre početka utakmice smestili na tribine i napravili nekoliko selfija. Oni su sa tribina pozdravili igrače, a pre utakmice su intonirane himne. I Brnabić i Batel su ranije danas izneli očekivanje da će njihovi timovi pobediti, ali su poručili i da sport treba da povezuje ljude i narode. Predsednica vlade večeras je završila dvodnevnu posetu Luksemburgu.

#Ana Brnabić

'