AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je danas kao "besmislene" tvrdnje jednog od lidera opozicije Vuka Jeremića da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

- Vuk Jeremić i njegov šef Dragan Đilas su gangsterski duo koji neprestano pokušava da skrene pažnju sa svojih lopovluka i malverzacija izmišljanjem afera i blaćenjem zvaničnika Vlade Srbije, po principu 'lopov viče držite lopova' - naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je reč o politici "upiranja prsta u poštene i odgovorne ljude, kako bi pažnja javnosti bila skrenuta sa njihovih nepočinstava", što je "očajnički pokušaj lobotomiranja javnosti kako bi se zaboravilo sve što je gangsterski duo Jeremić-Đilas činio".

- Prenemaganje Jeremića nad problemom Kosova i Metohije i besmislene tvrdnje da će predsednik Vučić priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova, jeste podlačko pranje ruku od odgovornosti za činjenicu da su zemlju ostavili manjom, siromašnijom i vojno, ekonomski i politički slabijom nego kada su je preuzeli, i da je u njihovo vreme Srbija pretrpela najstrašnije udarce po pitanju KiM, od proglašenja nezavisnosti, priznanja od strane preko 100 zemalja, do uspostavljanja granica na Jarinju i Brnjaku i nametanja Srbima kosovskih dokumenata zbog čega im Priština i danas uskraćuje pravo glasa - naveo je Đurić.

On je naveo da se Srbija danas svim silama trudi da na međunarodnom planu izađe iz živog blata u kojem je ostavila vlast Jeremića i Đilasa, a oni se i danas trude da je zagnjure što dublje, ne obazirući se na srpske državne i nacionalne interese, kao što to nikada nisu ni činili.

- Jeremić je tužan primer promašenog i zabludelog čoveka, ovisnika od moći i luksuza, ali građani znaju s kim imaju posla, i nikada više nikoga neće prevariti ni svojim lažnim pravdoljubljem, ni svojom lažnom brigom za Kosovo i Metohiju - zaključio je Đurić.

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'