AKTUELNO

Srbija želi da postane Regionalni centar Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju, kako bi omogućila tehnološki i ekonomski napredak, ne samo sebi nego i celom Zapadnom Balkanu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, tokom susreta, Vučić je upoznao predstavnike Svetskog ekonomskog foruma (WEF) sa makroekonomskim parametrima Republike Srbije i privrednim potencijalima.

On je istakao da je Srbija sprovela uspešne ekonomske reforme, naročito na smanjenju javnog duga, privlačenju stranih investicija i razvoju malih i srednjih preduzeća.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije zahvalio je na svakoj pomoći koju Svetski ekonomski forum može da pruži Srbiji u unapređenju, otvaranju i pozicioniranju srpske ekonomije u svetu, s obzirom na to da je globalni socijalno-ekonomski razvoj glavni prioritet Foruma, saopšteno je.

- Republika Srbija nastoji da bude aktivna na svim međunarodnim forumima, posebno onima koji za cilj imaju razvoj trgovine, smanjenje nezaposlenosti, edukaciju mladih, kao i druge socijalno-ekonomske aspekte - zaključio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende je istakao da je Srbija, zahvaljujući sprovedenim ekonomskim reformama, značajno napredovala i postigla zavidne ekonomske rezultate u prethodnom periodu.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o inicijativi da Beograd bude domaćin skupa pod okriljem Foruma.

#Aleksandar Vučić

'