AKTUELNO

Islamolog Darko Tanasković i nekadašnji naš ambasador pri UNESCO je govoreći o situaciji u Rektoratu istakao da je on, kao profesor, protiv bilo kakvog vida nasilnog ometanja rada ove ustanove i ocenio da je blokada nedopustiva.

- Kao profesor, što sam i bio 46 godina na Beogradskom univerzitetu, bez obzira na to kakvi razlozi navode one koji pribegavaju takvim postupcima, uvek sam bio protiv bilo kakvog vida nasilnog ometanja rada ove ustanove i pokušaja da se zamene teze i da se oni što je glavni zadatak Univerziteta gurne na sporedni kolosek, a da se neki drugi motivi istaknu u prvi plan – naveo je Tanasković gostujući u emisiji "Pravac".

Kako je podvukao, uvek je bio protiv takvog delovanja.

- Nisu uvek bili isti politički razlozi ili interesni razlozi, ali u načelu smatram da je to nešto nedopustivo – naglasio je Tanasković.

Govoreći o deklaraciji SDA, on je ocenio da je moguće i jedno i drugo objašnjenje – da je to pucanj u prazno, zarad dnevne politike, ali i da može biti prikrivena najava nekakvog sukoba.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni koji su tu deklaraciju doneli njome namarevaju da pokažu i dokažu istrajavnje na određenom kursu političkog delovanja, nečega što ide preko političkog delovanja još od vremena pre Dejtonskog sporazuma – rekao je Tanasković.

Kako je dodao, sa druge strane bilo je upozorenja i na toj samoj sednici na skupštini stranke kada je doneta deklaracija da se time prezuma prevelika odgovornost i obećava se nešto što se ne može ispuniti zarad dnevnopolitičkih potreba i rejtinga i da nije mudro igrati se time.

Tanasković ističe da je u svakom slučaju deklaracija SDA potvrda kontinuiteta delovanja.

#Rektor

'