AKTUELNO

Želimo da stvorimo ambijent da svi koji žele da učestvuju na izborima, imaju ravnopravne uslove i da mogu da se kandiduju sa svojim idejama, programima i ciljevima, izjavio je funkcioner SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je naglasio da su mere za unapređenje izbornih uslova koje je Vlada usvojila dobar znak otvorenosti i saradnje i unapređivanja demokratskog ambijenta u državi.

- Birački spisak da se pregleda, finansiranje političkih stranaka, zabrana funkcionerske kampanje. To dosad nikad nije bilo - ističe Vučević.

Dodaje da je Vlada pozvala OEBS i druge evropske institucije koje su nadležne za kontrolisanje izbornog procesa da dođu da kontrolišu, ne samo izborni dan, već ceo izborni proces.

Vučević je istakao da ne vidi šta je problem u izbornim zakonima za deo opozicije koja je najavila bojkot, pošto su, kako navodi, te izborne zakone doneli oni.

- Svi građani znaju da ni ova, ni prethodna vlada, ni SNS nije menjao nijedan stav u izbornim zakonima - rekao je Vučević.

Vučević je govorio i o poseti delegacije Novog Sada Zagrebu i Hrvatskoj i najavljenom formiranju "malog šengena" između Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Kako kaže, posetili su Zagreb, i Knin, a cilj posete je bio, između ostalog i da se obezbede tablet uređaji za srpske učenike u Osnovnoj školi u Kninu.

Navodi da je delegacija Novog Sada razgovarala tokom posete sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, predsednikom SDŠ-a Miloradom Pupovcem, predstavnicima Srpskog nacionalnog vijeća.

Pročitajte još: PREDSEDNIK URADIO NEŠTO ŠTO NIJEDAN DRUGI NIJE! Vučić u ponoć posetio radnike 'Gradske čistoće', počastio ih BUREKOM, a onda produžio u noćnu patrolu sa saobraćajcima (FOTO+VIDEO)

#Miloš Vučević

'