AKTUELNO

Članovi SNS na čelu sa zamenikom šefa odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Beograda Radoslavom Marjanovićem ponovo su pitali bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa kako je uspeo da se obogati dolaskom na državne funkcije i napravi 25 miliona evra bogatstva u nekretninama.

Oni su ispred zgrade Javnog servisa doneli televizore čime su simbolično pokazali da se Ðilas, kako tvrde, obogatio trgovanjem sekundama i preprodajom reklamnog prostora na javnom servisu i Studiju B.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Još jednom pitamo Ðilasa kako je uspeo da od 74.000 evra, koliko je imao pre dolaska na važne državne funkcije, napravi 619 miliona evra prihoda svojim kompanijama. On na to pitanje ne želi da da odgovor, ali mi ćemo ga postavljati uvek i na svakom mestu jer želimo da objasni građanima kako se od 74.000 evra pravi 25 miliona evra ličnog bogatstva u nekretninama, koje je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije - rekao je Marjanović.

Naveo je da je Ðilasov jedini interes za bavljenjem politikom da bi ponovo došao u situaciju da se bogati i dodao da je to jedina politika Ðilasa i ljudi koje je okupio oko sebe.

Marjanović kaže da posebno zabrinjava to što, u nedostatku podrške građana, Ðilas mesecima sprovodi, kako je rekao, agresivnu kampanju laži kojom napada SNS, Aleksandra Vučića i gradsku vlast.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Sad su počeli da napadaju i novinare pa smo imali situaciju da je Boško Obradović, koji je jedan od lidera SzS, pretio jednom novinaru zatvorom samo zato što mu se ne sviđa kako on izveštava - rekao je Marjanović i upitao Ðilasa dokle će pretiti neistomišljenicima i novinarima “preko svojih satrapa”.

Kako je dodao, Ðilas je pretio i jednom policajcu otkazom zato što mu je naplatio kaznu za prekršaj koji je napravio.

#SNS

'