AKTUELNO

Potpuno je očigledno da se kandidat koalicije "Sloboda" Nenad Rašić u predizbornim spotovima snimljenim na albanskom jeziku ne obraća Srbima na KiM, saglasni su sagovornici Pinka, koji se nadaju da će Srpska lista uprkos izbornom inžinjeringu koju se sprovodi na KiM osvojiti najamanje 10 mandata.

- Rašićev spot očigledno da nije namenjen Srbima na Kosovu. Zamislite Srbina na KiM koji se svojim potencijalnim biračima obraća na albanskom jeziku. Taj čovek zna da ne može da računa na srpske glasove – ističe glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Alo Duško Vukajlović.

On je ocenio da Rašić sigurno ima neki politički dogovor, istakavši da je spot u kojem se Srpska lista naziva političkim monstrumom skandalozan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nadam se da će Srpska imati najamnje 10 mandata, da će svi Srbi glasati za njih – istakao je Vukajlović koji ne isključuje mogućnost da bude organizovana kampanja od stane prištinskim političara da se podrži ova navodno spska partija.

Istoričar Saša Adamović smatra da je takav potez prištinskim političara očekivan.

- Srpska lista je u prethodnom periodu na mnogo načina uspevala da obuzda namere Prištinskih političara da realizuju svije ciljeve pre svega da konačno dođu do te toliko željene takozavne nezavisnosti – naveo je Adamović.

Ukazao da se vidi da su sva sredstva dozvoljena.

- Dobro je poređenje sa Željkom Košićem. Videli smo to na izborima u BiH kada je takođe kroz neku vrstu izbornog inžinjeringa čovek koji bi trebao da predstavlja jedan od ta tri konstitutivna naroda zapravo ne radi to već vodi neku sasvim drugačiju politiku na ruku Bošnjačkoj zajednici u BiH – naveo je Adamović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, pošto nema srpskih glasova, nema Srba koji bi glasali za takve pseudosrpske političke opcije pronađen je način da se obrate albanskom političkom telu i da zahvlajujući glasovima Albanaca otmu deo poslaničkih mandata.

- Nadam se da ta prevara neće uspeti, da će Srbi ostati čvrsti i jedinstveni i da će Srpska lista ostvariti najbolji rezultat – istakao je Adamović.

#Srbija

#Srbin

'