AKTUELNO

Danas je u Kosovskoj Mitrovici održan završni predizborni skup Srpske liste, a predstavnici Srpske liste pozvali su Srbe da izađu na izbore, pokažu jedinstvo i glasaju za jedinog pravog predstavnika Srba i opstanak našeg naroda u južnoj pokrajini.

-Na Srpskoj listi su srpski interesi svetinja, uz nju čvrsto stoji naša država i naš predsednik - rekla je na mitingu Tanja Vujović, dekan Ekonomskog fakulteta i dodala da je SL mnogo puta dokazala da stoji uz svoj narod, da je nepokolebljiva i jaka.

Foto: Pink.rs.

-Njeni lideri hrabro stoje u prvim redovima kad god treba da se brani ono što je srpsko, bilo da je to za pregovaračkim stolovima ili pred puščanim cevima specijalnih kosovskih jedinica - poručila je ona.

Gradonačelnik Gračanice, Srđan Popović je naglasio on da su ovi izbori bitni iz jednog jedinog razloga i da to svakom Srbinu na KiM mora da bude jasno da je ovaj sistem napravljen tako kako bi se usresredio na to da Srbi ne budu jedinstveni.

Foto: Pink.rs.

-E pa mi tom sistemu ne smemo to da dozvolimo, svi u nedelju moramo da dišemo kao jedan i da pokažemo koliko su Srbi jaki kada za to dođe trenutak - ističe on.

Poručio je i da osvajanjem svih deset mandata šaljemo jasnu poruku svima onima koji ne žele da nas vide na ovim prostorima, ali što je najbitnije daćemo punu podršku našem državnom vrhu na čelu sa Aleksandrom Vučićem da se na pravi način bori za naše interese.

Igor Simić ispred Srpske liste je poručio da ta borba neće biti laka.

Foto: Pink.rs.

-To da li će maltretirati naše ljude u Metohiji, da li će napadati našu braću u kusu je odluka koju oni donose u Prištini, a da li ćemo mi na sve to ćutati, e to je odluka koju mi treba da donesemo 6. oktobra. Zato - svi kao jedan složni pokažimo onima koji bi da nas prodaju za šaku dolara da srpstvo, Srbija i Kosovo i Metohija nisu na prodaju i nemaju cenu - poručio je on sa govornice.

Na završnom predizbornom skupu Srpske liste emitovan je i spot sa porukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je pozvao Srbe sa KiM, ali i interno raseljene i prognane, da glasaju za Srpsku listu.

Vučić je pre dva dana takođe uputio javni poziv Srbima sa KiM da glasaju za Srpsku listu, uz upozorenje da 'paradržava' na Kosovu i Metohiji pokušava da manipuliše izbornom voljom Srba, te da "instalira" tzv. 'albanske', odnosno poslušne podobne Srbe.

#Kosovska Mitrovica

#Miting

#Srpska lista

'