AKTUELNO

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Glavnog odbora SNS, govoreći o predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji kaže da se u Srbiji slabo govori o predizbornom spotu u kojem Nenad Rašić na albanskom jeziku poziva da se ne glasa za Srpsku listu.

- Taj Rašić je kandidat Rade Trajković. Rada Trajković je deo takozvanog Saveza za Kosovo, pošto su Metohiju zaboravili, a to je deo Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića. Znači Rašić je i njihov kandidat – rekao je Đukanović u emisiji Pravac.

Đukanović ističe da iste izjave protiv Srpske liste daju Kurti, Haradinaj, Tači i ovi odavde, kako kaže, Savez za Srbiju, koji podržava Rašića.

- To je potpuno koordinisana akcija – smatra Đukanović i dodaje:

Đukanović kaže da vesti i informacije o tome da su Radoičić i Veselinović prijatelji sa Pacolijem plasiraju lažovi i licemeri.

- Zato taj Rašić, Rada Trajković i slični mogu koliko hoćete tamo da se šetaju i piju kafu sa Kurtijem i tako dalje. Inače taj Kurti, ja sam imao prilike da pričam sa svim tim poslanicima, znači, Haradinaj, Tači, Veselji i ta ekipa su zlikovci, a Kurtijevi poslanici su šest puta ekstremniji u stavovima nego što ovi drugi.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, Kurti bi bio još veći terorista nego oni nego je bio uhapšen tokom rata.

Povodom napada Boška Obradovića Đukanović kaže da taj koji je umiven u američkoj ambasadi može samo tako da nastavi.

- Najsmešnije je kada kaže da je on lider Dveri, a taj pokret više ne postoji. Taj pokret je davno ugašen, svi oni koji su stvarali taj pokret su otišli od njega. On je tu doveden da to malo Dveri utopi u stranku Dragana Đilasa, to je cela poenta – naglasio je Đukanović.

Advokat i urednik portala Vidovdan Željko Injac, kaže da će Srpska lista imati uspeh na izborima za razliku od koalicije „Sloboda“.

- Meni je to bilo odvratno kada sam video, kada se Rašić obraća na albanskom, gestikulacija mu je potpuno šiptarska, govori perfekt, svaka mu čast, živi dole, ali bilo mi je odvratno da Srbin poziva da se glasa protiv srpske partije – kazao je Injac.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, Srbi moraju da učestvuju na izborima da Albanci ne bi pobeđivali u većinskim srpskim opštinama i tamo postavljali svoje ljude.

Pročitajte još: Kancelarija za KiM o privođenju srpskih novinara: Priština želi da serijom incidenata zaplaši srpski narod kako bi umanjila izlaznost na izborima 6. oktobra

#Vladimir Đukanović

'