AKTUELNO

Lider SPS Ivica Dačić pozvao je Aleksandra Vučića da ostane pri svojoj kandidaturi za predsednika Srbije.

Šef socijalista je ocenio da je to jedini način da država ostane stabilna, a za kandidaturu Tomislava Nikolića kazao je da se on ovim stvrstao na stranu Vučićevih političkih protivkandidata.

- Ako se Nikolić kandiduje, u čemu je njegova razlika u odnosu na Sašu Jankovića, Vuka Jeremića ili neke druge protivkandidate, jer je njihov glavni cilj ne samo da Vučić padne i što se traži njegova glava, nego što je Vučić personifikacija današnje vlasti i politike koja se sprovodi - kazao je Dačić za TV Pink.

E 'ajde da vidimo šta će Nikolić bez Vučića. Jedva čekam da vidim!, kazao je Dačić.

On je istakao i da, bez obzira na Nikolićevu kandidaturu, parlamentanih izbora ne treba da bude, ocenivši da je sramotno da se Nikolić svrsta na stranu protivnika Vučića i SNS.

Dačić je naveo da, "ako pogledate društvene mreže i saopštenja određenih političkih grupacija videćete da je opozicija oduševljena ovih Nikolićevim potezom".

Pa neka se zapita Nikolić - ko će to da glasa za njega - izvorni SNS, ko je taj izvorni SNS, ili možda opozicija - kazao je Dačić.

Lider SPS je poručio Nikoliću da će Vučić sigurno pobediti na izborima sa ili bez njega, a on neka vidi šta može da uradi, posebno nakon što je stao na stranu političkih protivnika. Istakao je da je Nikolić sada protivnik celom SNS.

Dačić je kazao da će rezultat Nikolićevog kandididovanja biti nikakav, osim što je pomoći onima koji su protiv Vučića i poručio Vučiću da je SPS i JS učiniti sve pomogne Vučiću, jer je njegova pobeda najbolja stvar za Srbiju.

- Ako je Nikolić stao na stranu onih koji će se kandidovati protiv Vučića, tu više nema emocija. Vučić zato ne sme da odustane. Nikolić se priključio plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića - kazao je Dačić.

On je kazao da je više puta isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podrsku naroda, a to je nesumnjivo Vučić.

- Jedino logično i racionalno je da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa ili bez Nikolića, svejedno, a šta će uraditi Nikolić bez Vučića i to je jasno. Ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića i to bezuspešno - zaključio je Dačić.

S.M.

#Ivica Dačić

#Kandidatura

#SNS

#Tomislav Nikolić

'