AKTUELNO

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, komentarišući izjavu Aljbina Kurtija koji je najavio ujedinjenje sa Albanijom rečima „Uz crnog orla do saveza sa Tiranom“, kaže da gospoda koja su dobila izbore u takozvanoj državi treba da se suoče sa realnošću koja je za njih surova.

- Jedno je predizborna priča, kada se bude rasplela situacija koja je nastala, to će biti situacija koja dosta odgovara onima koji žele da utiču na buduće donosioce odluka tamo, a to je jedna egal pozicijia, gde je potrebna svaka podrška koju mogu da dobiju i jedan i drugi kandidat da bi formirali vlast – kazao je Vuković za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, pomenuta izjava Aljbina Kurtija je više za unutrašnju upotrebu i za dobijanje nekog vetra u leđa.

Foto: TvPink Printscreen

- Videćemo da će i oni početi da pričaju drugu priču i da budu razumni kada na to budu prinuđeni – smatra Vuković i dodaje da ga zanima sa kakvim planovima i sa kakvim predubeđenjem dolaze novi ljudi, popout Grenela.

Aleksandar Apostolovski, novinar "Politike", kaže da je jako zanimljivo što Metju Palmer juče nije bio u Prištini, iako je američki ambasador Kofi najavio da će i Palmer prisustvovati.

- Zanimljivo je da se mi sada suočavamo sa inflacijom specijalnih izaslanika za Srbiju i za Kosovo. Videćemo da li će osim novog ambasadora SAD u Nemačkoj, koji je pre nekoliko dana imenovan za specijalnog izaslanika, i ostao je ambasador – kazao je Apostolovski.

Prema njegovim rečima, vreme će pokazati koje motive SAD ima da ima dva izaslanika i da li će se sprovoditi jedinstvena politika ili u gospodina Grenela predsednik SDA Donald Tramp ima malo više poverenja.

Foto: TvPink Printscreen

Osvrnuvši se na to da je igrače Crvene zvezde čekao ROSU i to što ovaj fudbalski klub nije mogao da pređe administrativnu liniju Jarinje Apostolovski kaže da su FIFA i UEFA dozvolile tu utakmicu, što znači da se prištinske vlasti očigledno ne poštuju međunarodno pravo.

- Oni su to pokazali više puta i potrebno je nekoliko emisija da pobrojimo koliko su puta prekršili međunarodne propise, treba samo podsetiti na uvođenje ovih taksi – kazao je Apostolovski.

#Izbori

#Kosovo

'