AKTUELNO

Zbog primanja koja odskaču od kosovskih standarda, pobednik nedavno održanih parlamentarnih izbora i lider pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti sa suprugom Ritom Augestad Knudsen, po poreklu Norvežankom, još letos je dospeo žižu javnosti.

Prištinski mediji su preneli da je još u prošlogodišnjem izveštaju Kurti prijavio da u banci NDP ima 85.000 evra, dok je njegova supruga, u istoj banci, za ovu godinu prijavila 10.000 evra.

Prištinski mediji postavljaju pitanje gde je nestalo misterioznih 75.000 evra, i spekulišu da je novac utrošen za kupovinu stana u Norveškoj. Kako se navodi, upravo je stan od 400.000 evra prijavljen u njihovoj imovinskoj karti u ovogodišnjem izveštaju, dok ga u prethodnom nije bilo.

Najzanimljivije iz pomenutog izveštaja je da je Kurti prijavio da godišnje zarađuje 19.000 evra, dok je zarada njegove supruge, koja se trenutno bavi istraživanjima u oblasti terorizma i ekstremizma, značajno veća i iznosi 42.000 evra.

U zvaničnoj biografiji Kurtijeve supruge Rite može se naći da se bavi procenom rizika u vezi sa terorizmom, ekstremizmom, radikalizacijom, ali i međunarodnim pravom na Kosovu.

To je naročito zanimljivo ako se ima u vidu da je 2000. godine njen suprug Aljbin Kurti bio osuđen za terorizam i rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.

Rita i Aljbin imaju ćerku koja živi sa majkom u Norveškoj.

#Albin Kurti

#Plata

'