AKTUELNO

Cilj je da se naši partneri u Srbiji i na Kosovu okupe radi postizanja sveobuhvatnog rešenja kojim bi se razrešila neslaganja u regionu, naveo je u saopštenju.

Neophodno je da obe strane blisko i ubrzano sarađuju, gledajući u budućnost, a administracija predsednika Trampa čvrsto veruje da su ekonomski razvoj, otvaranje radnih mesta za mlade i povećane mogućnosti za trgovinsku razmenu najvažniji deo u obezbeđivanju trajnog mira, izjavio je Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD, sumirajući posete Beogradu i Prištini.

- Cilj je da se naši partneri u Srbiji i na Kosovu okupe radi postizanja sveobuhvatnog rešenja kojim bi se razrešila neslaganja u regionu - navodi se u Grenelovom saopštenju, prosleđenom iz ambasade SAD u Beogradu.

U saopštenju se podseća da se Grenel, koji je i ambasador SAD u Nemačkoj, tokom svojih prvih zvaničnih poseta Prištini i Beogradu, juče i danas, susreo sa Hašimom Tačijem, Aljbinom Kurtijem, Isom Mustafom, Vjosom Osmani, Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajom, a potom i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ambasador Grenel se pre ovih sastanaka sreo sa predstavnicima poslovne zajednice na Kosovu i u Srbiji.

#Ričard Grenel

'