AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je večeras građane Ostružnice, gde je razgovarano o tome šta je sve u ovom kraju Beograda urađeno.

Vesić je najavio izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, kanalizaciju, a doneta je i odluka o preseljenju 120 domaćinstava u Umci koji žive na klizištu.

"Zajedno sa predsednikom Gradske opštine Čukarica Srđanom Kolarićem i predsednikom Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Čukarica Radetom Petrovićem razgovaram večeras sa građanima Ostružnice. Pričamo o tome šta je sve urađeno u ovom kraju Beograda koji je do pre pet godina bio zapostavljen.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Nakon dve decenije urađena je fiskulturna sala u Umci, novi parkovi u Umci i Pećincima, skoro pet kilometara atarskih puteva i preko sedam kilometara ulica, rekonstruisali Dom kulture i ambulantu u Ostružnici i rekonstruisani su vrtić i škola u Ostružnici.

Najavio sam građanima da sledeće godine počinjemo projektovanje pa potom izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici. Kada izgradimo fabriku izgradićemo kanalizaciju u Umci, Ostružnici, Velikoj Moštanici i delu Sremčice.

Pored toga, doneo sam dobru vest za 120 domaćinstava koji žive na klizišti u Umci. Pare za njihovo preseljenje obezbedila je Vlada Srbije i tako će posle više decenija njihov životni problem, za čiji nastanak nisu krivi, biti rešen. Nastavljamo da zajedno sa građanima rešavamo probleme", napisao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

#Goran Vesić

'