AKTUELNO

Danas se navršio 21 mesec od svirepog ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative SDP, koji je bio jedan od najznačajnijih srpskih političara sa Кosova. Ubijen je 16. januara 2018. godine, ujutru, pred vratima kancelarije u kojoj je proveo skoro dve decenije političkog rada.

Iz stranke koju je nekada vodio očekuju da kosovske vlasti, koje budu formirane nakon izbora koji su održani 6. oktobra, budu posvećene rasvetljavanju ovog zločina.

Do danas nije poznat ubica, nalogodavac, a nije podignuta ni optužnica. Beograd i Priština vode odvojene istrage o Ivanovićevom ubistvu.

Građanska inicijativa SDP saopštila je, da su lideri stranaka koje su pobedile na izborima nagovestili da će im prioritet biti borba protiv kriminala i korupcije i da sve zajednice na Kosovu treba da očekuju da to obećanje ispune, a da oni u GI SDP očekuju da se pronađu nalogodavci i procesuiraju ubice Olivera Ivanovića.

GI SDP naglašava da je prošao 21 mesec od kada je ubijen lider te stranke Oliver Ivanović, a da još nema konkretnih rezultata istrage i da ubice još nisu identifikovane i uhapšene.

- Dvadeset i jedan mesec je prošao od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, a za pravdom da se ubica pronađe i procesuira još uvek se traga. Istražni organi sporadično se oglašavaju, čime se stiče utisak kod građana da se njihove izjave koriste samo za pojedinačna politička delovanja - ističe se u saopštenju.

#Oliver Ivanović

'