AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa regionalnom direktorkom za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Suzanom Šuc.

Đutić i Šuc razgovarali su o najnovijoj političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i aktivnosti Beograda u nastojanjima da se problemi u južnoj srpskoj pokrajini reše dijalogom i kompromisom.

Prema Đurićevim rečima, Beograd je opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i miroljubivo rešavanje svih nesuglasica u regionu, međutim Priština, kako je upozorio, uporno, umesto u pravcu stabilizacije prilika, deluje u pravcu destabilizacije regiona.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Đurić je u tom kontekstu govorio o nastojanjima da se zanemari politička volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, izražena kroz jednodušnu podršku Srpskoj listi, ali i bezbednosnim provokacijama poput jutrašnjeg upada albanskih sprecijalaca na sever pokrajine.

Na sastanku je bilo reči i o evropskim perspektivama Srbije kao i doprinosu Nemačke i nemačkih investitora demokratskom i ekonomskom razvoju naše zemlje.

#Kosovo

#Marko Đurić

#Nemačka

'