AKTUELNO

Srpska napredna stranka je najveći pokret za promene.

Član predsedništva te stranke Marko Đurić rekao je da predstojeća skupština naprednjaka i stvaranje novih struktura u okviru stranke treba da daju novi impuls reformama.

-Naprednjaci će se na skupštini, koja treba da bude održana 13. februara, jasno i nedvosmisleno profilisati kao lista za promene, lista protiv nezaposlenosti i lista kojoj je prioritet razračunavanje sa korupcijom i organizovanim kriminalom kao endemskim bolestima - rekao je Đurić za Tanjug.

SNS je, kako je istakao, najčvršći garant očuvanja reformske agende i najsnažnijia podrška Vladi Srbije.

-SNS ne treba da bude i nije samo brojčano najveća stranka, nego će i svojom organizacijom i radom tela i organa poslužiti u narednom periodu kao čvrst oslonac vladi premijera Vučića i mi se za takav kongres, koji će stvoriti preduslove za to, spremamo - rekao je Đurić.

Srbija je, kako je istakao, neodgovornom politikom prethodnih godina egzistencijalno ugrožena i od uspeha reformi koje sprovodi Vučić zavisi i budućnost Srbije, ali u velikoj meri i opstanak u mnogim segmentima.

Kako je Đurić objasnio, da bi bila nosilac promena u društvu, SNS mora da bude zasnovana na meritokratiji, pa otuda odluka da rukovodstvo stranke bude birano neposredno.

To je, prema njegovom mišljenju, značajan iskorak u jačanju unutrašnjeg pluralizma u stranci i značajan doprinos angažovanju ukupnih efektiva.

'