AKTUELNO

Gosti Novog jutra televizije Pink istakli su značaj današnje zvanične posete premijera Rusije Dmitrija Medvedeva našoj zemlji.

Dragan Radenović, akademik, kazao je da od posete Medvedeva očekuje potvrde svega onog što je do sada već bilo u razgovorima i dogovorima između dva partnera, kako Medvedev voli da zove veliku Rusiju i Srbiju koja nije tako velika.

Foto: TvPink Printscreen

- Ono što je u granicama nekog spektakla proslave je dolazak Aleksandrova, njihovog poznatog ansambla i čitav događaj koji sledi tim povodom, povodom proslave 75 godina od oslobođenja Beograda, kada su Rusi na putu ka Berlinu prošli i kroz Beograd – kazao je Radenović i dodao:

Saša Adamović istoričar smatra da se nastavlja živa diplomatska aktivnost naše države.

- Pre nekoliko dana imali smo veoma važnu posetu predsednika Turske Erdogana, evo nastavlja se posetom koja ima svečarski karakter s obzirom da obeležavamo godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Ona nije samo svečarska nova Rusija, Putinova Rusija je jedna od tri najveće svetske sile uz Kinu i SAD. Ono što je za nas posebno važno je da Kina i Rusija posebno poštuju, cene i štite teritorijalni integritet i suverenitet naše države – kazao je Adamović.

Foto: TvPink Printscreen

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, kaže da je kontinuitet poseta na vrhu Rusije sa srpskim rukovodstvom ozbiljan znak.

Foto: TvPink Printscreen

- Pokazuje se da to što radi Kina, to što radi Rusija daje rezultate na terenu, dok sa druge strane SAD šalje stalno neke nove ljude koji prosto ne vidi se šta doprinosi saradnji – naveo je Miletić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Rusija

#Srbija

'