AKTUELNO

Poslednjih dana zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić često je bio na udaru opozicije i subotnjih "šetača".

Prilikom promocije Vesićeve knjige, opozicija je organizovala paljenje istih, a tom prilikom je došlo do pokušaja fizičkog obračuna sa zamenikom gradonačelnika.

Nakon ovog napada, tokom subotnje šetnje, opozicionari su ponovo došli ispred zgrade u kojoj Vesić živi sa svojom porodicom. Zamenik gradonačelnika jasno je stavio do znanja ko stoji iza ovih ataka na njega, apostrofirajući lidera SzS Dragana Đilasa, koji se javnim saopštenjem ogradio od ovog događaja.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu odgovorio Đilasu na današnje saopštenje kojim bi da, kako kaže, opravda to što je u ponedeljak uveče organizovao pokušaj njegovog linča i spaljivanje knjige, kao i to što je poslao huligane ispred njegove zgrade.

-Đilas danas osuđuje dolazak huligana pred moju zgradu i pretnje mojoj porodici koje je sam organizovao i platio da to rade!? Đilas organizuje proteste svake subote, plaća organizaciju, smenjuje i postavlja “lidere” pa je tako najurena Anasonovićka a doveden predsednik omladine njegove stranke “marsovac” Marković, određuje trasu kojom šetaju, naređuje koga će da vređaju bilo da su to predstavnici vlasti ili za njega neposlušne opozicije i koje će javne ustanove da uništavaju - napisao je Vesić na Fejsbuku.

-Sada, kada vidi da javnost to osuđuje, on veruje da će se izjavom da osuđuje to što je sam smislio da ubedi ljude da nema veze sa tim pretnjama. Đilas je u ponedeljak organizovao napad na ljude koji su dolazili na moju promociju knjige, pokušaj mog ubistva i linča i spaljivanje moje knjige što su učinili njegovi huligani - dodaje on.

Kako navodi, nekoliko sati pre promocije njegova stranka je poslala zvanično saopštenje da poziva svoje pristalice da dođu na isto mesto, u isto vreme gde je trebalo da se održi promocija.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'