AKTUELNO

Srpska Desnica poziva sve zainteresovane na otvaranje Savetovališta za zdravu i srećnu srpsku porodicu. Predavanja i radionice biće organizovane u okviru aktivnosti Saveta za zdravlje, porodicu i borbu protiv bele kuge koje podrazumevaju stvaranje zdravog srpskog društva, navodi se u saopštenju te stranke.

Kako stoji u saopštenju, porodica je osnovna ćelija svakog društva, a borba za natalitet i zdravu porodicu su prioritet svake ozbiljne države. Sve to treba da prati i odgovarajuća socijalna politika za podršku rađanju.

Osim materijalnih preduslova, najvažnije je uspostaviti harmoniju u braku, gde će se deca rađati iz ljubavi, jer samo u takvom okruženju dete dobija kvalitetnu duhovnu i psihološku podršku važnu za normalan psihofizički razvoj. Svedoci smo mnogih predrasuda o braku i porodičnim vrednostima gde se podstiče nemoralnost i pogrešan sistem vrednosti. Tome doprinose dosta i mediji, ali i stereotipi koje nudi „slobodno društvo“ i savremeni tokovi u svetu.

-To nije naša tradicija, naša duhovnost, a posledice takvih obrazaca su katastrofalni po zdravlje svakog pojedinca. U prilog tome govori statistika. Savetovalište će upoznavati i informisati stanovništvo o zdravim načinima života i bračnim odnosima postavljenim na zdravim temeljima. Takođe, biće edukacije iz oblasti stresa i poststresnih stanja koje dovode do psihosomatskih bolesti u koje spada 80 odsto internih bolesti, kao i načinima prevencije istih. Teme o ishrani, savremenim načinima lečenja bolesti, vaspitanju dece i još mnogo toga biće uključeno u rad Savetovališta, dodaje se u saopštenju.

Pravo razumevanje uzroka i posledica najvažnije su informacije za svakog čoveka. Na osnovu toga svako će oblikovati svoj životni stil da bi kvalitet života bio što bolji. Svaki čovek je savršena Božija kreacija, ali u moru lažnih informacija i životnih nedaća pojedini mehanizmi popuste. Savetovalište će pokazati brigu za svakoga i pomoći da zajedno izgradimo srećnije društvo za nas i naše potomke.

Kako se navodi u saopštenju, svakog utorka od 18 sati u prostorijama stranke biće održavani sastanci Savetovališta na adresi Terazije br. 27/II u Beograda, a prvi sastanak Savetovališta biće održan u utorak, 29.oktobra sa početkom u 18 sati.

#Porodica

#Srpska Desnica

'