AKTUELNO

Danas će naša stranka obeležiti slavu po opštinskim i gradskim odborima, ali centralna manifestacija posvećena 11-godišnjici stranke, održaće se u Spensu sa početkom u 18 časova, rekao je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS- a Miloš Vučević.

-To neće biti klasičan miting, već će biti i retrospektiva svega onoga što je stranka radila, za prethodnih 11 godina boreći se za pristojnu i bolju Srbiju i snažniju zemlju, ali i najava šta ćemo to sve kandidovati kao ključne teme za dalji razvoj Srbije. Predsednik Vučić će izneti kakva je vizija daljeg razvoja, ne samo stranke, već i države i sa čime će stranka izaći na predstojeće izbore pred svoje građane– kaže Vučević za Pink.

Govoreći o agresivnom ponašanju jednog dela opozicije, Vučević kaže da ima raznih poruka i komentara, ali, kako smatra, ako hoćete da radite i donosite odluke, "mislim da ne možete da se vladate njihovim ludačkim stavovima".

-To jeste jedna politička manjina koja je veoma agresivna i oni iz svoje frustriranosti su spremni da još svoje postupke radikalizuju. Mislim da oni ne umeju da izađu sad iz tog kruga koji su sami začarali. Oni bi sve dali i platili da izađu iz svega toga - smatra Vučević.

On je konstatovao da svakim novim incidentom oni gube kvanitet glasova koji su imali i misle da tim radikalnim metodama pokazuju da se oni ne plaše Vučića ili SNS-a.

-Narod prezire nasilje i poruke mržnje. Kada neko kaže da će neko da pliva Dunavom i Savom to za srpski narod je asocijacija za Drugi svetski rat. To su prvi sinonimi - kaže on i podseća da je Hitler 1933. godine u Minhenu spaljivao knjige.

-Vesić je napisao knjigu, odnosno to je zbirka njegovih kolumni, nemate pravo da mu spaljujete knjigu. To je kraj svih krajeva, da ne smete da organizujete promociju knjige - naglašava on.

-Opozicija kaže da vlast neće da priča sa njima, a mi ih pozivamo vas na okrugle stolove, u Skupštinu, vi nećete da dođete, vi spaljujete knjige, pretite i očekujete da postoji dijalog - naglašava potpredsednik SNS-a.

#Miloš Vučević

'