AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da je cela priča oko njegovog doktorata stvar politike, ističući da je za njega najvažnije da je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat.

Mali je rekao da će prihvatiti mišljenje Nastavno-naučnog veća FON-a i snositi posledice za to što, kako su naveli, postoje propusti u citiranju pojedinih izvora u doktoratu.

Na pitanje da li je sada stavljena tačka na pitanje spornosti njegovog doktorata, Mali je rekao "ko zna šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade".

- Drago mi je što su potvrdili ponovo da moj doktorat nije plagijat jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje - poručio je Mali.

On je naglasio da je cela priča "stvar politike" i podsetio da je sve počelo kada je postao gradonačelnik Beograda.

- Pet godina ta priča traje. Mislim da je ovo je treći put da je FON potvrdio istu odluku, bile su dve ili tri stručne komisije - rekao je Mali.

On je dodao da opozicija, kada nema šta da kaže, spinuje i izvrće činjenice što se, kako je naveo, pokazalo i kada je paljena knjiga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u Beogradu.

- Nisu bili oni, a na kraju se ispostavilo jasno da jesu bili oni - rekao je Mali, dodajući da se više ne govori o delovanju opozicije koja je nalik fašistima, već o fašizmu na ulicama Beograda.

Kao primer, on je podsetio na situaciju sa vešalima na Terazijama za koje se, kako je naveo, ispostavilo da je doneo potpredsednik Dveri kao i da se pričalo da je "super deka na Trgu Republike napao nekog pristalicu opozicije, a zapravo je bilo obrnuto".

- To je to spinovanje činjenica, iz nemoći da predstave nešto konkretno narodu, oni kažu: 'Niko iz naše opozicije ili iz našeg pokreta nije palio knjigu'. Na kraju vidite da je istina da su oni to radili. Tako se spinuje i ono što je vezano za moj doktorat i tako se spinuje veliki broj stvari u Srbiji - ocenio je Mali.

#Siniša Mali

'