AKTUELNO

Kao stanovnik opštine Stari grad, i sadašnji gradski odbornik sa Starog grada (12godina) javno sam se obraćao Vama dvojici, više puta, pismom kao vaspitnom merom, uz nadu da ćete izvući pouke iz dobronamernih obraćanja, i napustiti put nasilja, bezakonja i ekstremizma, kaže politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini Beograda Nebojša Bakarec

 Uzalud. Gospodinu Đilasu se ovaj put obraćam sa predlogom da smeni Marka Bastaća iz predsedništva svoje stranke i sa mesta predsednika gradskog odbora SSP. Takođe, gospodine Đilas, Vi morate da zatražite od g. Bastaća da podnese ostavku na mesto predsednika opštine Stari grad ili da zatražite od Vaših odbornika da ga smene sa tog mesta. Tom opštinom gospodine Đilas vlada vaša stranka, SSP, u koaliciji sa Jeremićevom NS, i drugim odbornicima odbeglim iz DS. ,
,Nemam iluzije da ćete Vi g. Bastać, postupiti časno i podneti ostavke na stranačke i službene funkcije. Vi ste u svom protivzakonitom i neljudskom postupanju predaleko otišli. Ukoliko ne smenite g. Bastaća sa stranačkih položaja i ne predložite njegovo smenjivanje sa čela opštine Stari grad, Vi ćete g. Đilas pokazati da stojite iza svih (ne)dela g. Bastaća. A spisak je poduži:

- Vi ste g. Bastać u crno zavili opštinu Stari grad

- Kada ste preleteli iz DS, ta stranka Vas je optužila da ste proneverili više od 10.000 evra, kroz izdavanje lažnih menica.

- Vi ste g. Bastać zaposlili sve članove svoje porodice i svoje prijatelje u opštini i njenim preduzećima. 

- Vi ste g. Bastać potpuno privatizovali opštinu.

- Dok je „Poslovni prostor“ bio pod Vašom upravom, naložili ste da se godinama ne plaća porez na imovinu. Te stotine miliona duga je platio grad Beograd, kada je preuzeo „Poslovni prostor“.

- Vi ste g. Bastać, napravili dug sportskog centra MGM, dok je bio pod Vašom upravom, od preko milion evra.

- Bezobzirno ste smenili niz direktora „Parobroda“, zbog toga što su Vam ukazivali na kriminal.

- Vi g. Bastać, već niz godina trošite desetine miliona na dve privatne agencije, koje Vam obezbeđuju huligane za učešće u Vašim divljaštvima.

- Mediji su objavili da ste Vi g. Bastać, deo narko klana, u kome se nalazi Vaš brat Miloš Bastać, koji se nalazi na crvenoj poternici Interpola.

- Vi na ulicama Beograda organizujete nasilne akcije u kojima uništavate gradski mobilijar, saobraćajne znakove, imovinu javnih preduzeća, vandalizujete gradilišta, napadate radnike na gradilištima, i slučajne prolaznike koji Vam se u tome suprotstave. 

-              Vi g. Bastać organizujete linč i hajku protiv gospodina Gorana Vesića, i targetirate njegovu porodicu organizovanjem linč hajki ispred doma porodice Vesić.

-              Vi g. Bastać organizujete proganjanje neistomišnjenika po ulicama.

-              Vi ste g. Bastać, organizovali spaljivanje knjige o Beogradu, g. Gorana Vesića, od čije prodaje se finansira humanitarna akcija spašavanja života devetogodišnjeg Filipa Ivanovića, obolelog od maligne forme sarkoma.

-              Vi ste g. Bastać, nedavno uhvaćeni kako švercujete 13.000 evra preko granice. Da li je to onaj novac o kome govori Vaš kum Lazar Lešnjak?

-              I konačno, Vaš kum, prijatelj i bivši saradnik, Lazar Lešnjak Vas je optužio za niz krivičnih dela – mučenje, prebijanje, nanošenje telesnih povreda, nezakonito zadržavanje, i višegodišnju korupciju.

Na ovim nedelima, g. Bastać pozavidela bi Vam većina karijernih belosvetskih kriminalaca. Zbog čega krijete da imate manje od pet odsto podrške građana Starog grada, a manje od pola procenta podrške Beograđana? Zbog toga što bi i ti podaci samo naglasili činjenicu da već godinama Vaša vlast nije ni legitimna, ali ni legalna. Vi ste samo anomalija, koja će, uz delovanje pravne države, završiti na višegodišnjoj robiji.

*Autor,

#Dragan Đilas

#Marko Bastać

#Politika

'