AKTUELNO

Ako je Bastać to izvršio, zaista je nečuveno da službeno lice to radi, kažu sagovornici za TV Pink.

Nakon što je u emisiji „Crna hronika“ Pink televizije emitovana ispovest Lazara Lešnjaka, kuma predsetnika opštine Stari grad Marka Bastaća, gde ga Lešnjak optužuje na fizičko zlostavljanje i korupciju, Više javno Tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je juče pretkrivični postupak protiv Bastaća.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako su mediji juče preneli, Irena Bjeloš, portparol tužilaštva, rekla je da je VTJ poslalo nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja i proveri navode koje je izneo Lazar Lešnjak, Bastaćev venčani kum.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema  rečima Lešnjaka, Bastać je uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu. On je rekao i da je Bastaću novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je navodno preživeo pakao.

Advokat Borivoje Pajović gostujući u Novom jutru Pink televizije rekao je da samo odbijanje Bastaća da se podvrgne poligrafu može da ukaže na to da u izjavama Lešnjaka ima istine, i baca sumnju na predsednika opštine Stari grad.

- Nikada za tako nešto nisam čuo u svojoj sudskoj praksi. Sve indicije ukazuju da je tačno. Teško bi neko izmislio ovakvu priču, jer Lešnjak u izjavi i sebe optužuje. Pored toga, koliko sam čuo, Bastać je sam ovde odbio da se podvrgne poligrafu,,i to indicira da je Lešnjak govorio istinu – objasnio je Pajović.

Direktor ''Srpskog telegrafa'', Saša Milovanović kazao je da ovakvo svedočenje,Lazara Lešnjaka, sa toliko detalja, nije moguće izmisliti.

- On priča u kontinuitetu, a ni najbolji glumac ne bi upamtio sve te detalje. Nadležne institucije, pre svega tužilaštvo će dokazati da li je to izvršio ili nije. Ali ako je izvršio, zaista je nečuveno da službeno lice to radi – rekao je Pajović i dodao da se time bave kriminalni klanovi, te i upozorio da službena lica takve stvari nikada nisu počinila - rekao je.

Foto: TV Pink Printscreen

- Đilasov Bastać je napravio organizovnau kriminalnu grupu koja bi bila jedna organizovana kriminalna grupa da nije ubacio ove elemente mafije. Stavljanje kese na glavu nekome, mučenje devet sati, vezivanje, udaranje u stomak, u glavu, obaranje čoveka sa stolicom i držanje kao psa na podu. Toga nema skoro ni u nekim najgorim mafijaškim filmovima – rekao je Milovanović i nastavio:

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Imali su ideju da ih oralno zadovolji. Pazite, da li nečiji mozak može da shvati taj stepen bolesti, to ludilo u kom su oni bili. Ja ne znam da li su oni bili pod dejstvom nečega, s obzirom na to da Đilasov Bastać ima dobre veze sa kriminalnim klanovima. On ima čak i neke rodbinske veze sa nekim licima koja su ili osuđivana ili gonjena, a koja su povezana sa trgovinom narkotika – ukazao je Milovanović i dodao da samo možemo da zamislimo šta bi Marko Bastać radio nekome sa kim nije u rodbinskoj vezi, s obzirom d da je mučio svog kuma koga poznaje 13 godina.

Kako je on upozorio, Marko Bastać je na svoju listu stavio ženu i ostatak svoje bliže,i dalje  familije:

- Ovo društvo ne sme da dopusti da ove stvari prođu tek tako. Ovaj slučaj samo,pokazuje da je to njihov model poslovanja. Đilasov Bastać je jako uplašen ovde,,to se vidi, on je svestan šta je radio i da je uhvaćen – zaklučio je on i dodao da,je priča o nameštanju poligrafa jedna smešna, tužna i žalosna odbrana. 

#Lazar Lešnjak

#Marko Bastać

'