AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić gostujući u emisiji Kontravizija koja se emituje na Pink televiziji kazao je da ponašanje opozicije svakodnevno iznenađuje javnost.

Komentarišući paljenje njegove knjige na noć same promocije Vesić podseća da se tako nešto nije desilo još od Drugog svetkog rata.

- Poslednji je to radio Adolf Hitler, a sada imamo Dragana Đilasa sa njegovim plaćenicima. To što su oni uradili, to je njihva sramota, ali takođe sramota je da iz Sbrije šalje sliki o tome da u glavnom gradu u današnje vreme pale knjige – kazao je Vesić. 

Kako je rekao, opozicija svojim ponašanjem šalje potpuno pogrešnu i negativnu sliku u svet, a to se pre svega odražava i na razvoj turizma.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tih nekoliko nedelja je bilo otkazano oko 20 odsto aranžmana. Ne žele ljudi da dolaze u Srbiju gde mogu da vide nekog ludaka kako sa motornom testrom upada u jednu televziju. To je njegova sramota – kazao je Vesić ističući da se na ovaj način u svet šalje negativna slika o Srbiji, uprkos svim naporima vladajuće stranke da je popravi – istakao je on.

Gostujući u Kontraviziji Vesić se osvruno i na ispovest Lazara Lešnjaka koji je optužio  svog kuma Marka Bastaća, predsednika Gradske opštine Stari Grad u Beogradu, da je primao mito, odnosno, kako on kaže, "uzimao koverte od investitora" koji su bez adekvatnih dozvola gradili na teritoriji Starog grada, ali i za fizičko zlostavljanje.

- To je prvi predsednik opštine u Evropi koji ima privatni zatvor. On muči svog kuma zato što sa njim nije delio neke pare. To se nije nikada desilo. Dragn Đilas je pre neki dan držao konferenicuju upravo u tom privatnom zatvoru – kazao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je objasnio, pojedini članovi opozicije, po njegovoj oceni, svesno prave nered i haos na ulicama kako bi se predstavili kao prava opozcija i prikrili šta sve zapravo rade.

- Govorili smo o tome da je Marko Bastać saradnik crnogorske mafije, 25 odsto budžeta prebacio na račune dve privatne firme pa odatle plaća odbornike što je politčka korpucija, napravio je milion evra dugova u SC 25 maj,  videli ste da su oni napadali radnike i sve su to radili kako bi govori jednog dana, kada se okriju sve te njove radnje, da kažu da su oni politčki protivnici i da se bore protiv Aleksandra Vučića i da se time pokruju – objasno je Vesić. 

#Goran Vesić

'