AKTUELNO

Na sreću, kako navodi zamenik gradonačelnika, narod neće Basataća i Đilasovu ekipu, koja samo traži način da u Beogradu izazove nerede i haos.

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je da je ponašanje predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća, koji je, kako kaže, 25 odsto opštinskog budžeta iskoristio za plaćanje odbornika i ostavio dug od mliion evra sportskom centru Gale Muškatirović, pokazatelj kako bi pripadnici tog dela opozicije vladali.

Vesić je u tom smislu ukazao i na nedavne navode Bastaćevog kuma Lazara Lešnjaka koji ga je optužio za uzimanje mita i maltretiranje, rekavši da Bastać "ima privatni zatvor u kojem maltretira ljude".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sve to jeste pokazatelj njihove vladavine i kako bi vladali Srbijom ali narod ih neće - rekao je Vesić.

On se osvrnuo i na promociju njegove knjige u galeriji "Progres" i protest pristalica Dragana Đilasa ocenjujući da su hteli da izazovu da u Beogradu, kako je rekao, padne krv.

Vesić je ukazao i da su demonstranti oteli nekoliko primeraka "Knjige o Beogradu" i da je paljenje samo posledica čitavog haosa koji se dogodio, ocenjujući da je to bio pokušaj njegovog ubistva.

Đilas se, kaže Vesić, zato zalaže za bojkot izbora jer smatra da će se tako dogoditi nemiri i da će pasti krv.

On je podsetio da su izbori način da građani ocene koliko ko vredi, podsetivši da je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću u Srbiju došlo 200 fabrika u kojima radi 200.000 zaposlenih.

Kada je reč o protestima, Vesić je rekao da je normalno da građani imaju svoje razloge zbog kojih su nezadovoljni.

- Ja sam siguran da većini nije padalo na pamet da stanu iza Đilasa i Miljuša i zato je ljudi sve manje. Mi kao vlast moramo te ljude da razumemo i zato mi pričamo sa građanima jer želimo da čujemo njihove probleme i da pokušamo da ih rešimo - poručio je Vesić.

#Goran Vesić

#Marko Bastać

'