AKTUELNO

Ministar odbrane Srbgije Aleksandar Vulin sastao se danas s ministrom spoljnih poslova Indije Subramanjamom Džaišankarom.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas s ministrom spoljnih poslova Indije Subramanjamom Džaišankarom, nakon čega je sa indijskim ambasadorom u Beogradu Subratom Batačardžijem potpisao Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između dve zemlje.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ministri Vulin i Džaišankar istakli su očekivanje da će potpisani sporazum doprineti razvoju i jačanju sveukupne saradnje između dve države.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Na sastanku, ministar Vulin je zahvalio za principijelnu podršku koju Indija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i njenim naporima da se mirnim putem i dijalogom reše otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti i opredeljena za saradnju s partnerima i na Istoku i na Zapadu, tako da će shodno tome, Ministarstvo odbrane nastaviti da vodi balansiranu politiku i razvija odnose u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama u skladu s nacionalnim i spoljnopolitičkim prioritetima.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Indijski ministar spoljnih poslova Džaišankar zahvalio je na srdačnom prijemu, rekavši da mu je drago što se tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Indije zasnivaju na razumevanju i obostranom uvažavanju.

#Aleksandar Vulin

#Indija

#Sastanak

'