AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković izrazio je danas žaljenje što "lažovi i osvedočeni upropastitelji srpskih fabrika iz Đilasovog Saveza protiv Srbije" nastavljaju napade na "Krušik", u pokušajima da uruše valjevsku fabriku namenske industrije.

Marković iznosi žaljenje i što Krušik danas mora da apeluje na "dokazane štetočine" iz SzS, koje su uništavale i rasprodavale srpske fabrike i ostavile oko pola miliona ljudi bez posla, da prestanu sa lažima kojima štete ugledu fabrike i ugrožavaju njeno poslovanje.

Najpre su juče masno lagali da je fabrika pred bankrotom, a kada ih je "Krušik" demantovao i dokazao da nastavlja trend razvoja poslovanja, započet 2014. godine, danas su nastavili laži i obmane.

- Đilas, Jeremić i Savez danas kao nevešto pitaju ko je odgovoran što je račun fabrike od 2016. u blokadi za neverovatnih 508.053.031 dinara - rekao je Marković i dodao da SzS treba da zna da svi znaju odgovor - da su, naprotiv, upravo oni, dok su bili na vlasti, "Krušik" bili doveli do ivice bankrota, a radnike ostavili bez doprinosa i neretko plate.

Poslanik SNS dodaje da čudo da je predstavnicima SzS promaklo da je račun "Krušika" u blokadi od 2011. i da je tada taj iznos bio još neverovatnijih 1,4 milijarde!.Marković navodi da je bolje da ih sve ne podseća na milijarde koje je fabrika dužna prema bankama, dobavljačima i drugima - ali, još iz njiovog "zlatnog doba".

- Ako neko ima amneziju, dovoljno je upitati radnike u Krušiku kako im je bilo za vreme žute vlasti - rekao je Marković i podsetio da danas "Krušik" otplaćuje ta dugovanja, isplaćuje i plate i doprinose i nastavlja trend razvoja.

#Aleksandar Marković

#SNS

'