AKTUELNO

U Svrljigu je osnovan Opštinski odbor Srpske Desnice. Prisutni delegati jednoglasno su izabrali Aleksandra Aleksića za predsednika Opštinskog odbora Srpske Desnice Svrljig. Zamenik predsednika je Milan Davidović, a sekretar Marko Miladinović. Odlukom delegata članovi Opštinskog odbora Srpske Desnice Svrljig postali su Željko Vukić, Strahinja Aleksić, David Vidanović i Kristijan Stefanović.

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić zahvalio se narodu Svrljiga koji je prepoznao Srpsku Desnicu kao pokret koji se bori protiv povratka prozapadnih izdajnika i lopova na vlast po čitavoj Srbiji.

- Za razliku od Bujanovca ili Šapca gde je Srpska Desnica grubo napadnuta od strane plaćeničkih medija zbog ukazivanja na lokalne kriminalce i korupciju, Svrljig je Srpskoj Desnici ukazao poverenje, jer su opštinski funkcioneri, odbornici i narodni poslanik Milija Miletić podržali našu politiku - rekao je Vacić.,

Miša Vacić je naglasio da rad Srpske Desnice u borbi protiv lokalnih dahija iz propalog žutog režima neće biti zaustavljen dok postoje hrabri ljudu poput naroda Svrljiga.

-Na sledećim izborima u Svrljigu i ostalim srpskim opštinama, do kraja ćemo unišiti moć preostale žute pljačkaške podmornice kada ih Srpska Desnica koja nudi red, rad i disciplinu konačno i legalno pobedi! - istakao je on.

Vacić je naglasio da veoma dobro zna za lavovsku borbu poslanika Miletića u Beogradu kao predstavnika Svrljiga u parlamentu za svoj kraj i stanovništvo.

-To je samo jedan od razloga zbog kojeg će Srpska Desnica podržati Miliju Miletića u budućnosti, i zajedničkim delovanjem kroz institucije vlasti vaše rodoljubive opštine raditi na ostvarenju nacionalnih i lokalnih interesa - rekao je vacić.,

Lider Srpske Desnice rekao je da će se ozbiljno zalagati za pojačano pružanje državnih subvencija srpskim domaćinima na selu i vlasnicima malih i srednjih preduzeća radi podizanja opšteg životnog standarda naroda u opštini Svrljig.

-Udruženi na osnovama patriotizma, nikada više nećemo dozvoliti povratak bivših dosovskih pljačkaša koji su planski uništavali sve nacionalno i rodoljubivo, koristeći pretnje i nasilje kao jedini „politički“ argument naspram naše odgovorne politike srpskog jedinstva – istakao je na kraju govora Miša Vacić.

Predsednik Opštinskog odbora Srpske Desnice Aleksandar Aleksić naglasio je da mu je velika čast i obaveza što će biti nosilac ideje Srpske Desnice u Svrljigu.

-Naš cilj je snažna i bogata opština kojom će upravljati nacionalno orijentisani ljudi koji vole svoj kraj i opštinu u kojoj su rođeni i u kojoj žele da se slobodno razvijaju - rekao je Aleksaić. Aleksić je izjavio da očekuje veliki izborni uspeh Srpske Desnice u opštini Svrljig ali i u svim lokalnim sredinama naše zemlje jer nudi najbolji program obnove Srbije na lokalu i šire.

Lider Ujedinjene Srpske seljačke stranke i poslanik u srpskoj skupštini Milija Miletić, rekao je da će lokalna saradnja sa Srpskom Desnicom značajno uticati na ovdašnji razvoj srpskog seljaka i domaćina.

-Zajedničkim naporima moje stranke i Srpske Desnice od Svrljiga možemo napraviti mesto za ponos čitave Srbije i pozivam svoje zemljake da nas podrže aktivnim učešćem u našim zajednički aktivnostima na snaženju sela i ukupnog standarda naroda opštine Svrljig. Jako selo znači i jaku Srbiju – zaključio je narodni poslanik Miletić.

View this post on Instagram

Одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Српске Деснице у Сврљигу на којој се обратио председник Миша Вацић који је рекао да ће Српска Десница посветити велику пажњу развоју села и равномерном развоју сваког краја Србије. Такође, обратио се и Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност, Александар Алексић председник Општинског Одбора Сврљиг и Милија Милетић Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик у Скупштини Србије.

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on

Prisutnim delegatima i narodu zatim se obratio Branislav Puhalo, predsednik Saveta za bezbednost Srpske Desnice.

-Briga o ratnim veteranima i bivšim učesnicima odbrambenih ratova stoji kao jedna od osnovnih tačaka našeg programa! Srpska desnica nikada neće zaboraviti junaštvo srpskih boraca poput doskorašnjih izdajnika, onih koji su naše najbolje oficire besramno hapsili i izručivali onima koji su ratove i započeli - rekao je Puhalo.

Na čelu mnogih odbora srpske Desnice nalaze se upravo ratni veterani, a Puhalo je pozvao borce iz Svrljiga da se priključe organizaciji kako bi naše ratne ciljeve ispunili na politički način podržavajući program koji nudi Srpska Desnica.

#Miša Vacić

#Svrljig

#odbor

'