AKTUELNO

Nakon hapšenja pet osoba zbog krađe poverljive dokumentacije o proizvodnji municije u fabrici Prvi partizan, sagovornici Pinka ocenuje da nema dileme da je reč o špijunaži, te da istraga treba da otkrije ko je naručilac, kao i da li je namera bila pokretanje nove proizvidnje ili unapređenje postojeće.

- Nema dileme da je u pitanju špijunaža, a da li je vojna – to ne znamo. Činjenica je da je usmerena protiv fabrike koja posluje u okviru sistema odbrambene industrije Srbije – naveo je vojno-politički analitičar Vlado Radulović za Pink.

On je istakao da je najbitnije to što su naše bezbednosne službe odradile posao kako treba. 

Radulović je ukazao da je prema operativnim podacima iz Prvog partizana došla informacija o curenju poverljive dokumentacije.

- Kalibar 12.7 je široko rasprostranjen kalibar. Izuzetno se dobro pokazao jer ga možete koristiti i na snajperskim puškama i na mitraljezima. Dosta se kupuje i dobrog je kvaliteta, tako da ne čudi interesovanje za taj metak – rekao je Radulović i ukazao da su kupci zemlje članice NATO, a jedan od najvećih je SAD.

Rekao je da ne može da spekuliše o tome ko je naručilac, te da to upravo istraga treba da utvrdi.

- Mene zanima da li je u ptanju namera neke kompanije iz regiona da unapredi svoju proizvodnju ili je neko hteo da pokrene proizvodnju - dodao je Radulović.

Bivši operativac Državne bezbednosti Dragiša Ivelja je pozitivno ocenio akciju naših bezbednosnih službi i istakao da je njihovo delovanje potpuno očekivano.

- Postoji trag i verujem da će se lako doći do toga za koga je bilo obavljeno posredovanje - naveo je Ivelja.

Kako kaže, ovaj metak se proizvodi u nekoliko verzija, a proizvodnja postoji i u Americi i u Rusiji, međutim nije isti kvalitet i snaga.

#Prvi partizan

#Špijunaža

'