AKTUELNO

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da će se poštovati volja građana koji su se glasanjem izjasnili da premijer postane lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, a da će ona najverovatnije biti na funkciji predsednika Skupštine ili ministra spoljnih poslova, prenosi Telegrafi.

„Lično, videću, još nisam odlučila. To će biti moja odluka, naravno, u konsultaciji sa strankom koju zastupam i biću tamo gde najbolje služim svojoj zemlji. Bilo na čelu Skupštine ili na čelu spoljne politike. Međutim, tu odluku još nisam donela", naglasila je Osmani.

Govoreći o predsedniku DSK Isi Mustafi poručila je da on „nije izrazio interesovanje da bude deo vlade", ali i istakla da će mesto sledećeg predsednika Kosova dobiti DSK.

"Još nismo razgovarali o predsedniku Kosova. Ne samo da je to moguće, već bi definitivno DSK i PS trebalo da sednu i razgovaraju da se slažimo oko četvorogodišnjeg mandata. Shodno tome, svako političko stajalište tokom tog četvorogodišnjeg perioda trebalo bi da bude deo sporazuma. Nismo govorili o imenima. O tom pitanju Mustafa je rekao da to mesto treba da pripadne DSK“, zaključila je Osmani.

#Vjosa Osmani

'