AKTUELNO

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupšini Srebije Aleksandar Martinović ocenio je kao izmišljotinu optužbe o navodnim zloupotrebama u namenskoj industriji koje na račun ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića iznose lideri opozicije i dodao da je stvarna meta napada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, SNS i Vlada.

Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini istakao da je fabrika Krušik u Valjevu 2012. godine bila pred gašenjem, ali da su Vučić i njegova vlada uspeli da od nje naprave uspešno privredno društvo.

Martinović je izneo podatke da je prihod Krušika 2013. godine bio milijardu i 202 miliona dinara, sledeće godine milijardu i 885 miliona, a 2015. godine tri milijarde i 260 miliona.

Prihod je svake godine rastao, pa je 2018. godine iznosio čak jedanaest milijardi i 385 miliona, što je u odnosu na 2014. godinu rast od 604 odsto, rekao je Martinović.

On je dodao da je broj zaposlenih od 1264 iz 2013. godine porastao na 3231 prošle godine, a da je Krušik 2013. u budžet uplatio 222 miliona dinara, a 2018. godine čak milijardu i 497 miliona.

Martinović je dodao da Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić ove podatke kriju i izmišljaju afere, kako se ne bi govorilo o načinu na koji se Đilas obogatio kao i o nelegalnim poslovima Marka Bastaća.

Šef grupe SNS-a pitao je tužilaštvo kada će pokrenuti istrage protiv njih, kao i protiv Borisa Tadića i Dragana Šutanovca koji su, kako je istakao upropastili Vojsku Srbije.

Martinović je naveo da je u njihovo vreme uništeno 33.383 komada oružja, a da je, od kada je Vučić preuzeo vlast, nabavljeno aviona, tenkova, haubica i oklopnih vozila više nego za sve vreme vlasti Demokratske stranke.

Odgovarajući na pitanja novinara Martinović je rekao da ne postoji nikakav sukob u SNS-u i da "svi jedva čekaju da ih na izborima pobede oni koji su izmislili aferu o namenskoj industriji".

Martinović je rekao da će SNS učestvovati na svim razgovorima o izbornim uslovima i da je spremna da prihvati sugestije, kako bi uslovi bili bolji i kako bi bilo čija izborna pobeda 2020. godine bila čista.

#Aleksandar Martinović

'