AKTUELNO

Sagovornici TV Pink ocenili su da kampanja koju jedan deo opozicije vodi protiv predsednika države treba da sačeka, dok on "ne stane na noge".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u petak primljen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) zbog kardiovaskularnih problema, a već sutradan je objavljeno da je njegovo stanje stabilno.

I sam predsednik se nakon ove vesti oglasio na Instagramu i svom Tviter nalogu gde se zahvalio lekarima zaposlenima na VMA u Beogradu i poručo da se od ponedeljka vraća svojim poslovnim obavezama.

Zdravstvno stanje predsednika dražve izazvalo je brojne rekacije domaće, ali strane javnosti. Dok su neki bili zabrinuti za predsednikovo zdravlje, neki nisu osećali nikakvu empatiju.

Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine, za Novo jutro Pink televizije kaže da i u politici mora da postoji jedna razumna granica, preko koje nije dopustivo preći, a ona je, ocenio je Marinković, postavljena za vikend.

On je osudio neprimerene komentare pojedinih članova opozicije upućenih na račun zdravlja šefa države.

Ovde politika prestaje da postoji. Ovde se radi o brutalnsti. Raduju se svi neprijatelji Srbije i Srba. Svi oni koji žele da ugroze nacionalni interes raduju se vesti o zdravstvenom stanju predsednika Vučića – kazao je Marinković, isitčući da je predsednik veliki borac, kako kaže, u svakom pogledu.

Marknković je ocenio da je predsednik poslednjih dana radio punom parom, ali da uz dužnosti koje je obavljao, morao je da se nosi i sa negativnom kampanjom svojih političkih protivnika

- Ta kampanja traje već duže vreme, a ona propagira da je sve dozvoljeno – rekao je on.

Kako kaže, jedan deo opzocije ima jasan cilj da se domogne vlasti i da za to, smatra Markonković, ne bira sredstva.

- Šta da očekujete od ljudi koji su upadali sa testerama na Javni servis, ili u kabinet predsednice Skupštine, hteli su da uđu i u Predsedništvo? Oni nemaju drugu opciju, nemaju podršku građana i priželjkuju Venecuelanski scenario – kazao je on.

Novinar dnevnog lista Politika Aleksandar Apostolovski kaže da mora da postoji trenutak kada politika pada u drugi plan.

- Postoje trenuci kada se sve političke razlike potiru, a na scenu nasutpa ljudskost i pristojnost. Bez obzira na politčke razlike, uljudnost i pristojnost mora da nastupi. Mislim da bi opozicija poentirala da su poželeli predsedniku Vučiću brzo ozdravljenje, a onda, kada zdrav stane na noge, da nastave sa pollitičkim sukobima – smatra Apostolovski.

Foto: TV Pink Printscreen

Apostolovski je osudo ponašanje novinara jedne televizije ocenjujući njegovo ponašanje kao naprimerno.

- Mora da se vodi računa sa kim se razgovara. Ja sam novinar dugi niz godina, sa mnogim političarima sam privatno na Ti, ali kada je u pitanju javni nastup, mora da se poštuje insitucija, u ovom slučaju pozicija predsednika jedne države  – kazao je Apostolovski.

#Aleksandar Vučić

#VMA

'