AKTUELNO

Kako napominje PS, Srbi na Kosovu i Metohiji doživljavaju Ugljanina kao političku karikaturu i ne žele da troše vreme baveći se njime.

Poseta Sulejmana Ugljanina Prištini i sastanak sa Hašimom Tačijem govori o njegovom poštovanju samo prema ljudima koji su naređivali i vršili ubistva Srba, saopštio je Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Kosova i Metohije.

- Dok polaganje venca na spomenik fašističkim satelitima, što su balisti i bili, jasno govori o fašisoidnoj ideji koja živi u glavi Sulejmana Ugljanina - piše u saopštenju.

Kako napominje PS, Srbi na Kosovu i Metohiji doživljavaju Ugljanina kao političku karikaturu i ne žele da troše vreme baveći se njime, ali pozivaju međunarodne institucije na Kosovu i institucije Republike Srbije da identifikuju i kazne "sve saradnike srpskih dželata i sve poštovaoce fašista i njihovih satelita, a sve zbog njihove želje da nam se mračna istorija ubijanja i klanja Srba ponovi".

Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća i Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestitao je ranije danas u Pristii kosovskom predsedniku Tačiju na, kako je naveo, "dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom".

Delegacija BNV i SDA Sandžaka u Prištini je, takođe, prisustvovala akademiji posvećenoj životu i delu Šabana Poluže i Mehmeta Gradice koji su, kako se tvrdi u saopštenju BNV, "imali značajno mesto u istoriji Bošnjaka Sandžaka".

N. P.

#Kosovo

#Pokret socijalista

#Srbija

'