AKTUELNO

Odluka u vezi sa doktoratom Siniše Malog je očigledno politička jer je činjenica da je vršen politički pririsak na članove komisije da se donese ovakva odluka, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


,On je dodao da Mali dobro radi svoj posao i da njemu niko ne može da oduzme obrazovanje koje je stekao u zemlji i na Zapadu i podsetio da je svojevremeno bila organizovana i hajka na danila Kiša i na druge ljude, ali i njega.

"Da je neko drugi na mestu Siniše Malog verovatno ne bi ni razmišljali o tome i odluka bi bila drugačija. To sigurno ne može da poništi ono dobro što je Siniša Mali uradio i za ekonomiju zemlje kao ministar finansija, ali i za Beograd dok je bio gradonačelnik i on na to treba da bude ponosan. On je zaista ostavio trag za razliku od onih koji su se ružno pomeneli prema njemu", istakao je Vesić za televiziju Hepi.

On je osudio članove organizacije "Ne davimo Beograd" koji su juče organizovali akciju da mu zabrane da uđe na svoje radno mesto, prenosi Beoinfo.

"Mali je, kada se vratio iz Amerike početkom 2000. godine, bio primer mladog čoveka koji je se vratio u Srbiju. Oni koji stalno pričaju o tome kako mladi odlaze napadaju sve koji se vrate jer se vraćaju za vreme vlasti Aleksandra Vučića što se odmah tumači da on podržava Vučića", naveo je Vesić.

Kaže da neće da ulazi u to kakve odluke donosi Beogradski univerzitet jer oni imaju svoju nezavisnost da donose odluke kakve hoće.

"Ali je činjenica da vi imate dve različite odluke fakulteta i samog Univerziteta i druga stvar činjenica je da je vršen politički pritisak na članove te komisije da se donese odluka kakve je i doneta. I sada imate situaciju u kojoj opozicioni lideri javno priznaju da su pričali sa članovimka te komisije. Sergej Trifunović je to javno priznao, a da ne pričam sa koliko njih se Dragan Ðilas sastao. Imamo i izjave da je Ðilasova ideja bila da zauzme rektorat", naveo je Vesić.

On je dodao da će iza Siniše Malog ostati dela, a iza ljudi koji ga danas napadaju neće ostati ništa.

"Iza nas će ostati uređen Beograd, uređeno 500 fasada, rekonstruisane ulice i trgovi. Građani vide koliko ko radi i to znaju da poštuju i cene", zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#Siniša Mali

#doktorat

'