AKTUELNO

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da je skandalozno da nedeljnik NIN na naslovnoj strani sutrašnjeg izdanja objavi fotografiju na kojoj se, kako kaže, poziva na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Martinović je u Skupštini Srbije pokazao naslovnu stranu tog nedeljnika na kojoj se, kako je rekao, nalaze predsednik Vučić i predsednik RS Milorad Dodik i uperena snajperska puška u šefa srpske države.

On je pozvao glavnog i odgovornog urednika NIN-a koji, kako kaže, ovih dana drži lekcije o moralu i etici, da objasni šta mu znači ta fotografija na kojoj je snajperska puška uperena u predsednika Srbije.

"Kao iz vremena Gebelsa. Uništiti Srbiju i RS. Ako to dopustimo, šta ćemo mi Srbi"?, upitao je Martinović.

Martinović je rekao da građani takođe treba da se zamisle nad propagandom koja se širi da u Srbiji nema slobode medija.

"Ne da je ima, ovo više nije sloboda medija, ovo je postala anarhija u kojoj svaki ludak koji misli da je novinar može da objavi fotografiju u kojoj se vrlo jasno poziv na ubistvo predsednika Republike", rekao je Martinović.

On je dodao da se SNS nikada neće sa političkim protivnicima obračunavati na takav način, već da će ih uvek pobeđivati na izborima. Upitao je kakva se poruka šalje takvom naslovnom stranom i da li je to: Hajde da ubijemo Vučića i da od Srbije napravimo Boliviju.

"Ovo je jasna poruka onih koji stoje iza Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Marinike Tepić, svih njih koji danima i nedeljama vode kampanju protiv Aleksandra Vučića, protiv Nebojše Stefanovića, protiv naše namenske industrije, protiv naše vojske i naše države. Ovo je poziv na ubistvo", rekao je Martinović.

Istakao je da treba da je sram onog ko je stavio takvu naslovnu fotografiju.

"Pre nekoliko dana, kada je Vučić bio smešten na VMA Lokalni front iz Kraljeva je rekao da Aleskandru Vučiću treba sasuti rafal u leđa. Pet metaka u leđa. I evo, sutra možete da kupite NIN, a na naslovnoj stranici vrlo demokratski, evropski, građanski objavljena fotografija Aleksandra Vucicća u koga je uperena snajperska puška", rekao je Martinović.

#Aleksandar Martinović

'