AKTUELNO

Naslovna strana NIN-a pokazala je koliku slobodu imaju mediji i novinari u Srbiji, kao i koliko nekim grupama ljudi smeta zalaganje predsednika Vučića za pomirenje u regionu i ekonomski napredak Srbije, rekao je Čedomir Jovanović, lider LDP-a, gostujući na TV Pink.

Najnovija naslovna strana NIN-a na kojoj je u predsednika Srbije Aleksandra Vučića upereno vatreno oružje izazvala je šok i nevericu čitalaca. A fotografija naslovne strane koju je ovaj nedeljnik objavio na Tviteru nizale su se kritike nezadovoljnih čitaoca koji su potez NIN-a ocenili kao "neetički i neprofesionalan". Uredništvu NIN-a poručili su da "povuku broj i spasu se bruke".

- Aleksandrar Vučić i ja možda nismo istomišljenici, ali mu ja sigurno nisam neprijatelj - rekao je Jovanović za Pink i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi jedni drugima lomimo vratove, grizemo se, vređamo se. Znate šta, tu negde treba staviti tačku. Šta je sledeće ako se pravimo ludi pred ovim. Jovanović je dodao da ima utisak kao da danas živimo u dve paralelne stvarnosti i da nije jedini koji to uočava.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne znam gde postoji taj prostor gde možemo normalno da razgovaramo i nešto ljudski jedni drugima da kažemo - rekao je Jovanović i zapitao se da li je moguće da moramo jedni drugima da budemo najveći neprijatelji.

''Nijedna nalsovnica nikada nije slučajno napravljena''

- Samo budala može da napravi takvu naslovnu stranu u Srbiji, posle svega onog što smo mi preživeli. Ja poštujem novinare, novinarstvo i slobode, ali nemojte da se igramo sa tim stvarima - ukazao je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja svakog dana živim 12. mart. Svakog dana, svake godine šetam tom ulicom kojom smo nosili Zorana. Ne pada mi na pamet da izvlačim analogije iz Zoranove sudbine i da poistovećujem Vučića sa njim. Neću da živim u zemlji u kojoj je moguče nešto tako, u kojoj je moguće izmontirati fotografiju i ''nabiti'' na cev predsednika države - rekao je Jovanović.

- Na šta asocira kada staviš nekoga na snajper. Mi lečimo ovu zemlju, a moje male pobede su kada Vučić potpiše onaj ''mali Šengen'' u Ohridu. Moja je pobeda kada vidim kako srpski policajac sa kosovskim policajcem i albanskim spašava neki život tamo u Draču ili u Tumanu. To su moje podebe. Pre 20 godina smo se ubijali, znači sada ćemo biti u miru sa njima - rekao je Jovnaović, a svima koji se trude da rade suprotno poručio je ''bolje da ćute''.

Od rešavanja kosovskog problema zavisi budućnost

- Ako to ne rešimo, uništiće nas. Ako se sa njima ne dogovororimo, pa gde će taj narod, šta će biti sa njim. Ne može u Ujedinjene nacije, na koju će onda stranu. Onda će u Albaniju, pa će sa sobom da povuče deo Makedonije, deo Crne Gore, pa će onda neka luda glava u Srbiji da kaže ''Hajde mi da uzmemo Kumanovo, da se spustimo na Ibar, evo naše Republike Srpske''. Pa će ko zna koja luda glava u Mađarksoj da kaže ''Daj da uzmemo ono što je bilo naše'' - objasnio je Jovanović i objasnio da nam je mir potreban kako naša deca ne bi živela u ratu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Znači mi smo ta generacija, tako pametna, koja mora da uništi sve oko sebe. Jako je inteligentno kada napraviš sačekušu ispred Javnog servisa i vičeš ''Pizdo, kosovo si izd'o'' - kazao je Jovanović i dodao ''to je mnogo inteligentno''.

- Oni su znali šta rade. Želeli su provokaksciju, i dobili su je - reko je on i čestitao takvima koji su provocirali, zaključivši da u ovoj zemlji mora biti mesta i za Vučića.

#Aleksandar Vučić

#Nedeljnik NIN

#ČEDOMIR JOVANOVĆ

'