AKTUELNO

Juče je u holu Gradske kuće u Vršcu, potpredsednica stranke DS i odobrnica u Skupštini Grada Vršca Dragana Rakić verbalno napadala i nasrtala na skupštinskog portira.

Nedoličnim ponašanjem, Dragana Rkaić je sve vreme je pokušavala da isprovocira običnog čoveka, portira, kako bi sebe prikazala kao žrtvu. ,,Razlog za ovakvo izazivanje nereda bila je prikrivena konferencija za medije na kojoj mediji nisu prisutvovali i za koju nije ni podnet zahtev načelniku Gradske uprave, pa samim tim ona nije mogla ni biti odobrena niti realizovana.

Foto: Printscreen YouTube/ Aleksandar Čupić

Grad Vršac je povodom neistinitog saopštenja pojedinih opozicionih odbornika u Skupštini Grada Vršca da im je onemogućeno održavanje konferencije za medije, saopštio je da nikome nije zabranio održavanje bilo kakve konferencije u Gradskoj kući.

- Za to postoji precizno propisana procedura podnošenja zahteva načelniku Gradske uprave za održavanje konferencija i drugih aktivnosti, a na osnovu čega on obaveštava u svakom pojedinačnom slučaju podnosioca zahteva, odnosno odobrava održavanje događaja u traženom ili drugo odgovarajućem terminu, u adekvatnom prostoru za to i obezbeđuje da se sam dogadaj održi neometano - saopštio je Grad Vršac.

Kako su mediji preneli, ovo nije prvi put da Dragana Rakić upućuje reči uvrede i fizički nasrće na portire, već da to radi već duže vreme i da tako skrene pažnje na sebe tokom skupštinskih sednica Grada Vršca.

Foto: Printscreen YouTube/ Aleksandar Čupić

Ona već gotovo godinu dana ne prisustvuje skupštinskim sendicama, ali zato redovno prima odbornički dodatak.

- Grad Vršac poštuje slobodu govora i izaći ce u susret svakom ko želi da izrazi svoje mišljenje ali isključivo u skladu sa zakonom, procedurama i poštujući javni red i imovinu Gradske kuće, a najoštrije osuđuje ponašanje Dragane Rakić koja usled nedostatka političkog programa stranke čiji potpredsednik, svojim izlivima besa, u svakoj prilici pokušava da skrene pažnju na sebe - navodi se u zvaničnom saopštenju Grada Vršca.

#DS

#Dragana Rakić

#Vređanje

'