AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević podneo je danas Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i Andreja Vučića zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja "Jovanjica" na kojem je pronađena marihuana.

Posle poteza Miloša Vučevića oglasio se i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji najavljuje krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje i ometanje pravde protiv Vučevića, ali i predsednika Vučića. 

Iz konfuzije koju Savez za Srbiju pravi teško je zaključiti šta je stvaran cilj, osim da neprestanim lažnim optužbama zatrpavaju predsednika Vučića, ocenjuje marketinški stručnjak Nebojša Krstić. Dodaje da se razne afere izmišljaju do te mere da predsednik većinu svojih izjava mora da posveti demantijima laži i da praktično uopšte nema vremena da govori o ozbiljnim temama koje su od značaja za građane, državu i naciju.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je, kaže, zato uradio nešto što je neobično u političkoj praksi: praktično je podneo tužbu sam protiv sebe, tražeći da se ispitaju sve okolnosti na bazi izjava ljudi iz SzS, a u vezi sa gazdinstvom "Jovanjica", gde se otkrilo da se uzgajala i indijska konoplja. 

- Vučić pokušava da dovede do toga da tužilac kaže šta je istina u celoj ovoj stvari, ne bi li i javnosti pokazao ko laže, a ko govori istinu. Povrh svega, imamo reakciju Aleksića iz SzS koji sam kaže da je Vučević iz Novog Sada podneo lažnu prijavu, a prijava koju je Vučević podneo sadrži izjave tog Aleksića. Dakle, govoreći da je reč o lažnoj prijavi, priznaje da je slagao! – kaže Krstić za „Nacionilni dnevnik“ i ocenjuje da je cela ova afera lažna i banalna, sa ciljem da se „pravi neprestana magla u kojoj vlast, Vučić pre svega, ne može da stigne da demantuje sve laži“. 

Kaže da predstavnici SzS izgovaraju ozbiljne optužbe, bez dokaza za svoje tvrdnje, a da su pritom u savezništvu sa velikim brojem medijama u kojima se ove optužbe predstavljaju kao dokazana stvar.

Foto: TV Pink Printscreen

- U ovim medijima nema trunke sumnje u slučaj, nema trunke sumnje u Aleksića, iako im on direktno govori da laže, time što tvrdi da je prijava, zasnovana na njegovim citatima, lažna – kaže marketinški stručnjak. 

#Miloš Vučevič

#Nacionalni dnevnik

#Nebojša Krstić

'