AKTUELNO

Povodom najnovijeg izjava lidera SzS Dragana Đilasa koji se izrugivao projekcijama na Skupštini grada oglasio se i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je osudio negativne komentare dela opozicije zbog digitalne projekcije na zgradi Starog dvora, koju je ambasada Švedske organizovala kako bi obeležila praznik Sveta Lucija.

"Ne razumem kako bilo kome može da smeta sinoćna projekcija na zgradi Starog dvora, povodom obeležavanja švedskog praznika Sveta Lucija. Ambasador Lundin je bio odličan domaćin i uživao sam u upoznavanju sa švedskom kulturom, tradicijom i pesmama. Zadovoljstvo mi je da je upravo Stari dvor bio simbol srpskog i švedskog prijateljstva, kao i što su u prazničnom raspoloženju i mogli da uživaju i Beograđani koji su prolazili tuda. Lično sam preporučio ambasadoru upravo ovaj prostor, poručivši da je srpska prestonica otvorena za druge kulture.

View this post on Instagram

Ne razumem kako bilo kome može da smeta sinoćna projekcija na zgradi Starog dvora, povodom obeležavanja švedskog praznika Sveta Lucija. Ambasador Lundin je bio odličan domaćin i uživao sam u upoznavanju sa švedskom kulturom, tradicijom i pesmama. Zadovoljstvo mi je da je upravo Stari dvor bio simbol srpskog i švedskog prijateljstva, kao i što su u prazničnom raspoloženju i mogli da uživaju i Beogradjani koji su prolazili tuda. Lično sam preporučio ambasadoru upravo ovaj prostor, poručivši da je srpska prestonica otvorena za druge kulture. Žao mi je što ima onih koji ne prepoznaju lepotu tradicije i prijateljstva, već samo traže priliku za optužbe gradske vlasti. #drgradonacelnik

A post shared by prof. dr Zoran Radojičić (@dr_gradonacelnik) on

Žao mi je što ima onih koji ne prepoznaju lepotu tradicije i prijateljstva, već samo traže priliku za optužbe gradske vlasti", napisao je gradonačelnik Radojičić na Instagram nalogu.

#Zoran Radojičić

'