AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković izjavio je danas da je izuzetno važno da se utvrde navodne veze kriminalaca i lidera Saveza za Srbiju, jer bi, kaže, javnost tako dobila mnoge odgovore.

Marković je u delu sednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja rekao da je u medijima objavljena uznemirujuća informacija da je nedavno uhapšeni Mladen Novaković zvani Tocilo, kod kojeg je pronađeno 77 kilograma kokaina, zapravo kum Boška Obradovića.

On je pitao MUP da li ima saznanja o tim navodima, navodeći da je to važno, jer bi javnost mogla da dobije mnoge odgovore.

Marković je takođe istakao da mediji pišu da Novaković finansira Savez za Srbiju.

- Izuzetno je važno da se sve veze kriminalaca i lidera SzS razotkriju, pogotovo ako imamo u vidu slučaj sa Draganom Ðilasem i njegovim tadašnjim šurakom Milanom Dabovićem, koji je uhapšen i osuđen na višegodišnju robiju zbog dilovanja droge - rekao je Marković.

On je dodao da je "sada konačno svima jasno otkud brutalna kampanja protiv mnogih funkcionera MUP počevši od Nebojše Stefanovića, preko direktora policije Vladimira Rebića, pa do policajca Gorana Papića, na koga su se sad okomili".

Navodeći da je Goran Papić rukovodio hapšenjem Dabovića, Marković je upitao da li je reč o ličnoj osveti i da li bi Ðilas kada bi došao na vlast počeo da se sveti i policajcima koji su mu pisali saobraćajne kazne.

- Zato sad imamo svakodnevno fabrikovanje afera i najmonstruoznije napade i na predsednika republike i na Nebojšu Stefanovića baš da se ne bi pisalo o njima i o povezanosti Boška Obradovića, Ðilasa i ostalih sa najvećim kriminalcima - ocenio je poslanik SNS.

Marković se osvrnuo i na posetu lidera Saveza za Srbiju Briselu, rekavši da oni "opanjkavaju svoju državu".

#Aleksandar Marković

'